Yhteisiä ohjeita ja sääntöjä noudattamalla varmistamme kaikille parhaan mahdollisen jalkapallokesän!

Näin toimin harjoituksissa

  • Saavuthan harjoituksiin ajoissa
  • Jalkineiksi suosittelemme lyhytnappulaisia jalkapallokenkiä
  • Pukeutuminen liikunnallisesti kelin mukaan
  • Täytäthän pallosi ja juomapullosi ennen harjoituksia
  • Harjoituksissa kuunnellaan valmentajaa ja toimitaan ohjeiden mukaan – näin päästään mahdollisimman paljon leikkimään ja pelaamaan pallon kanssa!

Vanhempien osallistuminen ja apu harjoitustapahtumissa on myös tervetullutta. Kysy oman ryhmäsi vetäjältä kuinka voit auttaa!

Kenttäkartta (viitteellinen)

Viitaniemen liikuntapuisto Kenttäkartta_kortteliturnaukset_2015

Vanhemmille

Kortteliturnauksien tarkoitus on tarjota lapsille mahdollisuus kisailla ja mitellä paremmuuttansa kannustavassa ja turvallisessa ilmapiirissä. Peleissä voittamista tärkeämpää onkin peli-ilo ja jalkapallosta nauttiminen. Jännitys on luonnollinen osa myös lasten pelaamisesta, mutta ilman ulkopuolelta luotuja paineita ja stressiä. Tästä syystä meidän kaikkien vanhempien tulee tukea lapsia ehdoitta menestyksestä riippumatta, jotta voittamisen merkitys ei kasva vanhempien käytöksissä liian suuriksi. Pidetään siis kortteliturnauksien jokaisessa ottelussa kannustava ilmapiiri, jotta harrastuksen alkutaipaleella olevat lapset pääsevät nauttimaan täysin siemauksin rakkaasta lajistaan!

Hyvä aikuinen: Pidetään palaute positiivisena. Jokainen meistä yrittää parhaansa ja ansaitsemme jokainen pelirauhan!

Säännöt pelitapahtumissa

PELIAIKA Kaikissa ikäluokissa yhden ottelun peliaika on n. 2 x 15 min. Puoliaika on n. kaksi minuuttia. Ottelut voivat päättyä tasatulokseen. Pelien aloittaminen ja lopettaminen kenttävastaavan/ -kuuluttajan ohjeistuksen mukaan, siten että pysytään aikataulussa. Valmentajan ja pelinohjaajan tulee huolehtia siitä, että oma joukkue on valmiudessa aloittamaan ottelunsa ohjelmassa ilmoitettuna aikana. Ottelut aloitetaan kaikilla kentillä ilmoitettuna kellonaikana.

PELUUTTAMINEN Kaikkia kenttäpelaajia on peluutettava mahdollisimman tasapuolisesti. Jokaiselle halukkaalle korttelipelaajalle on annettava mahdollisuus kokeilla myös maalivahtina toimimista.

KENTTÄPELAAJAN VAIHTO Pelaajien vaihdot tulee pyrkiä suorittamaan lentävinä esimerkiksi oman joukkueen sivurajan tai maalipotkun aikana. Myös pelaajien vaihtaminen samanaikaisesti vastustajan vaihtojen kanssa on suotavaa. Pelejä ei ole tarkoitus keskeyttää vaihtojen ajaksi.

MAALIVAHDIN VAIHTO Maalivahdin vaihtamiseen paras aika on ottelun erätauko. Kesken ensimmäisen tai toisen puoliajan tapahtuva maalivahdin vaihtaminen ei saa keskeyttää ottelua.

PALLOT Ottelupallot toimittaa pelikentälle tapahtuman järjestäjä. Pallon koko on 3 2012-2009 syntyneillä. -08 synt ja vanhemmilla pallon koko on 4.

EROTUOMARIT JA TOIMITSIJAT Jokaisessa ottelussa on kentällä pelinohjaaja turnauksen järjestäjän toimesta. Otteluista ei pidetä erillistä pöytäkirjaa. Tuloksia ei kirjata ylös.

PELAAJIEN MÄÄRÄ OTTELUSSA Kaikkein nuorimmat (alle kouluikäiset) pelaavat 4v4 tai 5v5 pelejä, jolloin joukkueessa on kentällä 3 tai 4 pelaajaa ja maalivahti. Alaluokkalaiset (1.-2.lk) 5v5 pelejä ja vanhemmat 6v6 tai 7v7 pelejä.

KULMAPOTKU Kaikissa ikäluokissa kulmapotkut annetaan kulmalipulta.

MAALIPOTKU + VETÄYTYMISSÄÄNTÖ MAALIVAHDIN AVAUKSISSA JA MAALIPOTKUISSA Maalipotkun saa heittää, potkaista käsistä tai potkaista maasta kaikissa ikäryhmissä. Pyritään siihen että pallo saadaan pikaisesti takaisin peliin. Jotta syntyisi mahdollisimman paljon peliä: Annetaan maalivahdille rauha antaa pallo peliin omalle joukkueelle. Kun maalivahti avaa peliä on puolustavan joukkueen vetäydyttävä omalle kenttäpuoliskolle. Kun maalivahti laittaa pallon peliin peli jatkuu normaalisti. Sääntö on voimassa 4v4 ja 5v5 peleissä.

RAJAPOTKU Sivurajan ylittänyt pallo toimitetaan peliin laittamalla pallo maahan sivurajalle. Peli jatkuu kun rajapotkun suorittaja on koskettanut palloon, vastustajien etäisyys pallosta 3m. rajapotku on voimassa 4v4 ja 5v5 peleissä. Vanhemmilla normaali rajaheitto.

KENTTÄPUOLET Kenttäpuolia ei vaihdeta erätauolla.

VARUSTEET Jalkineiksi suosittelemme lyhytnappulaisia jalkapallokenkiä, myös muut jalkapalloon sopivat urheilujalkineet ovat sallittuja. Säärisuojien käyttö on suositeltavaa. Turvallisuuden vuoksi korvakorut kaula- ranneketjut tms. riisutaan pois pelin ajaksi

PISTEET JA SARJATAULUKOT Otteluiden tuloksia ei kirjata ylös eikä sarjataulukkoa ja sarjapisteitä lasketa.