JJK Juniorit

 

 JJK seurana – toimintakuvaus – opas JJK:sta

1         Perusteet

Tämä opas on tehty JJK Juniorien pelaajille ja pelaajien vanhemmille ja kaikille niille, jotka haluavat tutustua meihin seurana. Opas soveltuu erityisen hyvin uusien pelaajien ja edustusjoukkuetoiminnan aloittamista lähestyvän ikäluokan informoimiseen. Tämä dokumentti ei pyri ratkaisemaan kaikkia joukkuetoiminnan päivittäisiä haasteita, vaan on kuvaa niitä asioita, joita yhdenmukaisesti teemme JJK:ssa ja joilla tehostamme urheilullisen toimintaamme.

Oppaalle on tilaus. Olemme Keski-Suomen johtava kilpajalkapalloseura. Pelaajiltamme ja seuraltamme vaaditaan yhä enemmän. Olemme valtakunnallisestikin merkittävä junioriseura. Haluamme, että tullessasi mukaan JJK:hon ja pohtiessasi omia tavoitteita, ymmärrämme samoin, mistä on kysymys.

Kilpaurheilun huippuseuralle on ensiarvoisen tärkeää, että seuramme takaa laadukasta toimintaa ja valmennusta myös harraste- ja korttelitoiminnassa. Olemme ylpeitä jokaisesta pelaajastamme !

Toimintamme perustuu seurahistoriamme, toimintaympäristömme, jäsenistömme ja kilpa- ja harrasteurheilun kehityksen ja vaatimusten mukaan laadittuun SEURASTRATEGIAAN.

2         Mitä on juniorijalkapallo ?

Juniorijalkapallo on monipuolista kasvatustoimintaa ja siihen me tarvitsemme seuran vastuuihmisiä ja mukaan aktiivisia vanhempia Se on parhaimmillaan täynnä uskomattomia elämyksiä. Osa pelikavereistasi tulee olemaan lopun elämääsi kaverinasi ja osa peliajan muistoista pysyy osana sinua mihin tahansa menetkin tai mitä tahansa teetkin.

Vain pieni vähemmistö seuramme pelaajista saavuttaa JJK:n edustusjoukkueen ja vielä pienempi vähemmistö tekee jalkapallosta itselleen todellisen ammatin. Uskomme, että suuri osa pelaajistamme ja perheistämme saa seurastamme ”turvaverkon”, turvallisen polun urheilulliseen elämäntapaan.

Meidän yhteinen tehtävämme JJK Junioreissa on luoda parhaat mahdolliset olosuhteet tavoitella jalkapalloilijan uraa Keski-Suomessa. Tiesitkö, että kaudella 2015 JJK edustusjoukkueen 23 sopimuspelaajasta 22 on JJK Junioreiden omia kasvatteja ja keskisuomalaisia pelaajia? Se on erittäin harvinaista Suomessa ja siitä kannattaa olla ylpeä. Meidän seurassamme on aidosti mahdollista päästä pelaamaan edustusjoukkueeseen. Seura olemme me kaikki yhdessä.

Tämän oppaan avulla pyrimme parantamaan yhteistä ymmärrystämme kokonaisvaltaisesta kaikki toiminnan tasot kattavasta toiminnastamme ja erityisesti kilpailullisesta toiminnasta. Kilpailu ei ole pahasta, kun sen oikein ymmärtää ! Lapsi tykkää leikkiä ja kilpailla. Kovakin ja tavoitteellinen harjoittelu voidaan tehdä missiomme mukaan: Peli-ilo kunniaan – pelaaja keskiössä.

Tavoitteemme on siis olla huippuseura kaikissa ikäluokissa ja kaikilla toimintatasoilla. Toimimalla yhtenäisellä tavalla luomme yhdessä pelaajapolkua edustusjoukkuetta kohti. Ole aktiivinen ja kannusta muitakin toimimaan JJK:n tavalla.

 

3         JJK JUNIORIT ─ seura olemme me

JJK junioreiden tavoitteena on, että toiminnan laatu on Suomen Palloliiton (SPL) laatukriteerien ja Sinettiseuralupausten myötä korkealla tasolla kaikissa eri toimintamuodoissa ja tapahtumissa. Olemme Sinettimme ansainneet. Kehitämme toimintaamme SPL-laatuohjelman mukaan yhä paremmaksi. Voit tutusstua oheisesta linkistä SPL-LAATUOHJELMAAN.

Tiedämme, että laatua ja arvostusta ei voi itse kirjoittaa, vain lausua ääneen – se pitää ansaita kentällä. Tullessasi mukaan, haluamme todistaa ja kehittää seuraa siten, että olet samaa mieltä kanssamme. Voit tutustua SPL-toimintamalleihin SEURAOHJELMA-sivuston kautta.

Seuratoiminnassa mukana oleminen edellyttää sitoutumista seuran ja erityisesti oman joukkueen tavoitteisiin. Tavoitteisiin sitoutuminen tarkoittaa, että samalla lupaa osallistua joukkueen tapahtumiin. Täten luomme edellytykset joukkueen toiminnalle ja mahdollistamme kaikille yhteisen tavoitteen saavuttamisen.

Seura olemme me. Seura on olemassa jäseniään varten. Seuralla ja sen jäsenillä on osallistumisoikeuden myötä myös vastuu toimia seuran ja joukkueen parhaaksi. Pelaaja on toimintamme keskiössä. Huomioimme ennen kaikkea pelaajan kehittymisedellytykset, mutta korostamme jalkapallon joukkuepelin luonnetta kaikissa tapahtumissa. Pelaajan kehittämistavoite on yksilöllistä. Yksilöllinen kehitys ja yksilön toimintamallit on sovitettava yhteen joukkue- ja seuratoiminnan kanssa.

JJK:ssa – SPL:n tavoin – puhutaan pelaajapolusta, urheilijaksi kasvamisesta ja tavoitteenamme on valmentaa siten, että edellytykset tavoitteen saavuttamiselle ovat olemassa. Koemme siis olevamme vastuussa pelaajistamme ja teemme parhaamme, jotta pelaajamme saavuttaa omat tavoitteensa.

Seurassamme ymmärrämme saman asian myös toisin: vastuu on yhtä lailla pelaajilla ja perheillä. Pelaajan omat valinnat lopulta – itse asiassa vain ja ainoastaan pelaajan omat valinnat – ratkaisevat pitkällä tähtäimellä tavoitteen saavuttamisen. Tunnethan vastuusi pelikavereita, joukkuettasi ja seuraasi kohtaan.

Vastuu_valta_vapaus

Pyrimme toiminnassamme kehittämään jäseniämme kokonaisvaltaisesti yksittäisestä harjoitustapahtumaan osallistumisesta jokapäiväiseen tavoitteellisen elämänhallintaan. Onnistuessamme tässä voimme yhdessä iloita JJK-henkisestä joukosta yhteiskuntakelpoisia liikunnallisia kansalaisia ja samalla olemme todennäköisesti onnistuneet jalkapallon näkökulmasta tärkeässä tavoitteessamme: JJK:ssa on kehittynyt huippujalkapalloilija. Maailmanmestari Jani Lakasen sanoin: ”Huippu-urheilija tulee sivutuotteena!”

4         Toimintamuotomme

Seurassamme on erilaisia toiminnan tasoja. Sinulle on JJK:ssa joukkue !

Oletko vasta-alkaja ? Tule mukaan OP-kortteliliigaan !

Oletko jo harjoitellut usean vuoden esimerkiksi omassa korttelijoukkueessa ? Hienoa ! Voit tulla mukaan ikäluokkatoimintaan: piirisarjaan, alueellisiin peleihin tai vaikka vielä korkeammalle kilpailulliselle tasolle.

Pyrimme siihen, että kaikkien toimintamuotojen välissä olisi liikettä ja tarjoamme avoimesti mahdollisuuden pelata jalkapalloa JJK:ssa eri tasoilla. Kilpailullinen toimintamme kattaa ikäkausittain muodostetut edustusjoukkueet ja haastajajoukkueet. Harrastetoimintamme käsittää piirisarjajoukkueet ja OP-kortteliliigan.

JJK_Juniorit_20150425_Toiminnan_rakenne

Pelaajapolkumme kattaa toki vanhemmatkin ikäluokat kilpailullisella ja harrastetasolla. Kuvassa esitellään ainoastaan JJK-junioreiden kasvuvaihe.

KORTTELILIIGA on ensimmäinen toimintamuotomme. Suurin osa nykypelaajistamme on aloittanut pelit OP-kortteliliigassa eri lähikentillä. Moni edustusjoukkueemme pelaaja on valmentanut kortteliliiigassa. Kortteliliiga sopii hyvin aloittelijoille. Kortteliliigasta on mahdollista siirtyä ikäkausijoukkueisiin. Korttelissa voi jatkaa pelaamista pidempäänkin. Kortteliliigassa tavoitteemme on sytyttää kipinä jalkapalloon.

Korttelitoiminta muodostaa toimintamme perustan.

Piirisarjajoukkueet (Villiketut/Green) on joukkue harrastepelaajille, jotka haluavat hieman enemmän kuin Kortteliliiga tarjoaa, mutta eivät ehkä vielä halua sitoutua määrällisesti kilpatoiminnan tapahtumamääriin. Joukkueet harjoittelevat jo läpi vuoden ja organisoidaan sen mukaan. Piirisarjajoukkueet mahdollistavat innokkaille pelaajille myös kehitysportaan kilpailulliseen toimintaan siirtymiseksi. Piirisarjajoukkueissamme tavoitteena on kehittää liikunnallisia ja hyväkuntoisia pelaajia ja tarjota osallistumismahdollisuus reippaisiin pelitapahtumiin.

Piirisarjajoukkueet ovat jalkapallon maailmanlaajuisen suosion ydin.

Haastajajoukkueiden (Red) toiminta on tarkoitettu kilpailullista toimintaa haluaville pelaajille, jotka haluavat satsata jalkapalloon piirisarjatoimintaa enemmän ja pelata säännöllisesti pelejä lähialueella sekä silloin tällöin hieman kauempanakin. Redistä on mahdollista myös siirtyä edustusjoukkueeseen. Haastajajoukkueissamme tavoitteena on kehittää pelaajia edustusjoukkueisiin ja joukkueena menestyä alueellisesti omassa ikäluokassaan sekä piirisarjatasolla vuotta vanhemmassa ikäluokassa.

Haastajajoukkueet ovat toimintamme perusedellytys.

Edustusjoukkueet ovat seuramme tavoitteellisin kilpailullisen toiminnan muoto. Edustusjoukkueet muodostetaan E-10 ikäluokasta alkaen. Edustusjoukkueilla on enemmän tapahtumia kuin muilla joukkueilla ja pelireissut ovat monesti kauempanakin kuin Keski-Suomessa. Edustusjoukkueittemme tavoitteena on kehittää pelaajia kansalliselle huipputasolle ja mahdollistaa kehittyminen jopa kansainväliselle tasolle asti.

Edustusjoukkuetoiminta on toimintamme timantti !

Toivottavasti huomaatte, että kaikkia teitä ja meitä tarvitaan JJK:ssa.

Jokaisen toimintatason edellytys on aktiivinen osallistuminen joukkueen tapahtumiin. Kaikki joukkueen yhteistapahtumat ovat joukkueharjoituksia, mm. fysiikkaharjoittelu tai joukkueen yhdessä sovitut virkistyspäivät. Ilman pelaajia ei ole joukkuetta.

Oheisessa kuvassa on esitetty JJK -junioreiden organisaation (pääsääntöisesti c-15 nuoret ja nuoremmat) sekä JJK Jyväskylän yhteinen pelaaja-joukkuetoiminnan polku.

JJK_Juniorit_20150425_Toiminnan_rakenne_JUN_JKL

5         URHEILUTOIMINTA

5.1     Urheilullinen ja pelillinen tavoite:

JJK:n joukkueet pystyvät pelaamaan omalla tunnistettavalla pelitavallaan tasaisesti toiminnan tavoitteen mukaisella sarjatasolla. Haluamme siis onnistua ja menestyä kansallisesti, alueellisesti ja paikallisesti ja jopa kansainväisesti.

Jokaisen joukkueen toiminnan on oltava niin laadukasta, että jokaiselle pelaajalle taataan mahdollisuus harjoitella monipuolisesti ja pelata ja siten saavuttaa tavoitteensa.

Vaatimus pelata ja menestyä kansallisia huippuseuroja vastaan rohkealla, luovalla ja aloitteelisella JJK-peliatavalla on kova. Olemme siinä onnistuneet ennenkin ja onnistumme nytkin, mutta vain kovalla työnteolla. JJK haluaa olla jopa kärjessä, kun Suomifutista nostetaan Euroopan huipulle.

5.2     Valmennuksemme perusasiat

Toimintamme perustuu SPL:n Valmennuslinjauksen perustalle laadittuun JJK:n valmennuslinjaukseen, jolla on vahva tieteellinen perusta.

Voit tutustua ko. asioihin SHA-SIVUSTON KAUTTA.

JJK:n VALMENNUSLINJAUKSESSA korostuu kokonaisvaltainen pelaajan kehittäminen tavoitetaso huomioiden sekä pelaajien motivointi ja omatoimisuuteen kannustaminen. Tapa valmentaa toteutetaan pelaajakeskeisellä tavalla, vuorovaikutteisesti valmentajan ja pelaajan vastuu ymmärtäen, tehtäväsuuntautuneesti ja oppimisportaat ja vaiheet huomioiden. JJK:n pelitavassa korostuu yleinen pelin vaatimusten ymmärtäminen. Luomalla yleiset ja turvalliset ratkaisumallit kuhunkin pelitilanteeseen, luodaan edellytykset onnistumiselle ja luovalle pelitavalle.

5.3     Käytännössä

Seuran valmennuspäällikkö seuran hallituksen ja muun johdon tukemana johtaa, ohjaa ja tukee ikäluokan vastuuvalmentajaa, joka huolehtii joukkueensa urheilutoiminnasta.

JJK:ssa sen sijaan, että korostaisimme kilpailullista tulosta, me mietimme asioita pelaajan kehityksen kannalta. Tämä näkyy toiminnassamme esim. seuraavilla tavoilla:

– Pelaajat osallistuvat toimintaa koskevaan päätöksentekoon.

– Toimintaa eriytetään ohjattavien taitotason mukaan. Vaatimukset asetetaan kaikille oman tason mukaan. Kaikilla on samat tehtävät ja toimintatavat.

– Virheet nähdään osana oppimista. Virheistä ei saa rankaista.

– Pelaajan omaa kehittymistä ja yrittämistä arvostetaan. Emme korosta kilpailua tai turnausten tuloksia tai pokaaleita.

– Suorituksista annetaan palautetta.

– Yhteistyötä arvostetaan.

Vastuuvalmentajan tehtävä on vaativa, sillä tapahtumia kertyy vuodessa helposti yli 300 – kaikilla ikäluokkatoimintamme tasoilla yli 100.

Suurin osa vastuuvalmentajistamme toimii oman työnsä ohella pienellä kulukorvauksella. Silti he ovat uskomattoman sitoutuneita ja miettivät joka päivä lastenne parasta. Seuramme arvostaa vapaaehtoistyöntekijöitämme.  Annetaan siis yhdessä valmentajille tuki ja luottamus tehdä vaativa työnsä.

5.4     Harjoitusryhmä ja pelaajavalinnat

Pelaajan ja perheen oma innostus, tavoitteet ja sitoutumisen halu ovat lähtökohtana toimintatason valinnassa. Yhdessä ikäluokassa voi olla samallakin toimintatasolla useita joukkueita.

Nuorimmat ikäluokat harjoittelevat ja pelaavat yhtenä kokonaisuutena ja pelaajia valitaan eri otteluihin ja turnauksiin hyvinkin joustavasti.

Joukkuekoot edustusjoukkuetasolle siirryttäessä JJK:ssa rakennetaan toiminnan järjestämismahdollisuudet huomioiden ja siten, että pienen kentän ikäluokan siirtyessä isolle kentälle pystytään rakentamaan kilpailukykyinen 11 v 11 joukkue. Tämä tarkoittaa sitä, että esim. pelimuodossa 8 v 8 edustusjoukkueessa mukana olevien suositus on ~18 ja kilpailullisen haastajajoukkueen (RED) ~25 pelaajaa. Saamme siten – uskomme näin – riittävän määrän motivoituneita pelaajia mukaan kilpailulliseen, mutta osaamistasoittain muodostettaviin peli- ja turnauskokoonpanoihin.

Tavoitteemme on, edustusjoukkueeseemme pääsy ja sen toimintaan sitoutuminen on kunnia-asia. Edustusjoukkueen koko olkoon mieluummin liian pieni kuin iso. Tämä siksi, että uskomme haastajajoukkueidemme pelaajien kehittyvän ja innostuvan mukaan edustusjoukkueeseen ottelu-, turnaus- tai kausikohtaisesti ja tottakai pysyvästi. On myös täysin ymmärrettävää, että edustusjoukkueemme pelaaja pelaa ja harjoittelee haastajajoukkueen mukana motivaation ja pelaajan kasvu ja kehitys huomioiden.

Edustusjoukkuepelaajien urheilulliset vaatimukset määräytyvät osittain ikäluokkakohtaisesti. Me tavoittelemme JJK:ssa Sami Hyypiä Akatemian (SHA) tavoitetasoja. Pelaajavalinnoissa tukeudumme pelaaja-arviointiin. Ikäluokan vastuuvalmentaja yhdessä valmennuspäällikön kanssa vastaa pelaajavalinnoista.

Haluamme tehdä parhaamme, että me ja perhe yhdessä ymmärrämme kilpailullisen toiminnan tavoitteet ja autamme pelaajiamme käsittelemään pettymyksiä ja oikealla tavalla iloitsemaan yhdessä menestyksestä. Kotona ymmärretään taustajoukkojen rooli: Kuskaa, kannusta ja kustanna.

TASORYHMITTELYssä olemme em. lisäksi tukeutuneet SPL-materiaaliin.

”Älä anna periksi ! Uusi yritys !” Näinhän me varmaan koululäksyjäkin tekemisessä kannustamme, jos ei heti onnistu.

pelaajaseuranta_jjk

 

5.5     Pelaaja keskiössä – perusajatuksia JJK:n tavasta valmentaa

Lapsi tykkää leikkiä. Lapsi tykkää oppia. Oppiminen ja onnistuminen luo halun oppia lisää ja kehittyä. Ohessa tiivis JJK-kuvaus aiheesta. VALO kuvaa asiaa tarkemmin ja laajemmin. Voit tutustua ko. materiaaliin KASVA URHEILIJAKSI -linkistä.

 

Harrastamisen ketju

 

Tarkoitamme:

– Pelaajat valitaan otteluihin siten, että jokainen pelaaja saa pelata vähintään puolet peleistä – jopa enemmän. Muutama vaihtopelaaja, esim. 2-3, on riittävästi.

– Pyrimme siihen, että pelaajan pelipaikka ei vaihtele yhden pelitapahtuman aikana. Annamme tavoitteen, turvallisen toimintamallin ja luomme edellytykset onnistumiselle. Tämä on mahdollista vain siten, että pelaajan pelaa riittävän pitkiä jaksoja yhdellä pelipaikalla. Parasta on, että hän pelaa rohkeasti ja saa tehdä virheitä onnistumisen oheen, jotta hän oppii sen pelipaikan vaatimuksia.

– Huomioimme, että kun pelaaja alkaa taitaa yhden pelipaikan ja sen perusvaatimukset ja parhaimmillaan osaa siirtää oppimansa kokemukset uudelle pelipaikalle, niin on hänen kehityksensä etu saada joku toissijainen pelipaikka tutuksi.

On parempi siis parepi oppia joku pelipaikka hyvin ja saada siitä onnistumisen kokemuksia, kuin olla jatkuvasti vieraalla pelipaikalla.

Valmennus päättää aina tapauskohtaisesti peluuttamisen. SPL ohjeistaa asian KAIKKI PELAA-mallilla. JJK toteuttaa ko. mallia pelaaja- ja joukkuetilanne huomioiden.

5.6     Valmentajan objektiivisuus – haasteita tavassa valmentaa

Pyrimme olemaan kaikkia pelaajia kohtaan lempeän vaativia, johdonmuaksia ja objektiivisia aikuisia. Toimintamme tarkoitus on antaa kaikille pelaajille mahdollisuus kehittyä omalla polullaan parhaimpaansa. Pelaajat kehittyvät eri aikaan tai kehittymistä saattaa häiritä erilaiset haasteet kotona tai koulussa. Joskus pelaaja on saattanut kasvaa voimakkaasti ja vaikuttaa siksi kömpelöltä.

Seuravalmentajamme ovat jalkapalloammattilaisia, korkealle koulutettuja joko yliopistossa tai SPL-kursseilla. Luotamme heidän toimintakykyyn ja arviointikykyyn arkisessa toiminnassa. Toivomme, että myös te luotatte. Tämän lisäksi monet valmentajistamme ovat isävalmentajia. Monesti puhutaan, että isävalmentajat sortuvat suosimaan omaan poikaansa. Yhtä lailla monesti valmentajan poika saa muita ankarampaa kohtelua. Kaikkia poikia pitää kohdella samalla tavalla kuin muitakin. Haluamme nostaa esiin hyvinkin arkisen tilanteen: Ethän siis ihmettele, jos valmentajan poika saa palkintoja ja kehuja silloin kun hän onnistuu.

5.7     Kuri ja positiivinen valmennusote – edellytys valmentaa

Kun tulet mukaan JJK-toimintaan haluamme heti opettaa pelaajille, mikä on oikea tapa toimia. Mukavan harjoitustapahtuman edellytys on turvallinen toimintaympäristö. Se luodaan kannustaen ja opettaen, jotta saavutamme kyvyn kurinalaiseen harjoitteluun ja kykyyn keskittyä ja kuunnella. Samalla kuitenkin meidän on kaiken aikaan annettava pelaajien toteuttaa itseään. JJK:ssa pyrimme olemaan ohjeistamatta pallollista pelaajaa.

Täsmällinen ja positiivinen palaute on paras tapa ohjata pelaajia oivaltamaan itse ja siten luoda edellytykset kehittyä oikeaan suuntaan. Haastetaan yhdessä pelaajat itse ajattelemaan ja keksimään ratkaisukeinoja pelissä esiintyviin ongelmiin.

6         Joukkuetoiminnot

Joukkueenjohdon ja perheiden roolista seurassamme kerromme enemmän TIETOPANKISSAMME. Toivomme, että saitte tästä oppaasta käsityksen seurastamme ja toimintamme ytimestä: pelaajasta ja hänen roolistaan JJK:ssa ja teidän avainasemastamme seurassamme pelaajan, lapsenne parhaaksi.

 

7         Kilpailullisuus

 

Kilpailemisessa on aina mukana sosiaalinen vertailuprosessi. Jollei lapsi pysty ymmärtämään tätä prosessia ja ottamaan siinä roolia, perustuu osallistumismotivaatio ja osallistumisesta saatava tyytyväisyyden tunne johonkin muuhun kuin itse kilpailuun, jolloin koko kilpailuasetelma on turha. Kilpaurheilun yhteydessä tulisi kahdeksan vuotta täyttäneidenkin kanssa pitää huolta, että kilpailun palkintorakenteet ja -suhteet ovat sellaisia että lasten vuorovaikutustaidot riittävät niiden ymmärtämiseen, ja että aikuiset asettavat osallistujien suoritustavoitteet realistiselle tasolle.

Lapsen kognitiiviset kyvyt saavuttavat riittävän kypsyyden kilpailuprosessin ymmärtämiseen vasta 10 – 12 vuoden iässä. Kilpailun käsittäminen ei ole ainoastaan omien kykyjen vertailua muihin, vaan siihen liittyy myös vertailun tulosten käsittely tunnetasolla, omiin kykyihin liittyvän tulevaisuuskuvan muodostuminen ja muihin suhtautuminen heidän suoritustensa perusteella.

Ottelut, turnaukset, tasonmittauksetkin ovat em. asiat huomioituna terve ja oleellinen osa jalkapalloa – urheilun kautta elämäntaitoja opetellessa. Tavoitteellisuuden – koulumaailma ml – ja kilpailullisuuden oppiminen on pitkä prosessi ohessa seuramme perusajatuksia asiasta. Voimme yhdessä perheiden kanssa opetella asiaa positiivisesti ymmärtäen. Kannustaminen, realistinen kehuminen, uuteen yritykseen innostaminen, oikealla tavalla itsensä voittaminen – siinä tavoitetta kentälle, kotiin ja kouluun !

Kilpailullisuus

 

8        Lopuksi

Kilpailullinen toiminta on parhaimmillaan koukuttavan hauskaa ja tarjoaa aivan uskomattomia elämyksiä. Huonoimmillaan harrastuksesta tulee taakka ja saattaa aiheuttaa nuoressa pelaajassa tunteen, että en enää ikinä halua pelata jalkapalloa.

Kotona luodaan urheilijan ja urheilullisen elämäntavan perusta. Lapsen LIIKUNTASUOSITUSMÄÄRÄÄN voit tutustua linkistä. Olemalla mukana seurassamme, lapsenne/nuorenne saa vain pienen osan vaadittavasta liikuntamäärästä.

Pahinta myrkkyä lapsen itsetunnolle ja kehitykselle sekä joukkueen yhteishengelle on arvosteleminen, pettymyksen osoittaminen, väheksyminen, vertaileminen ja pakottaminen. Tällaisessa paineessa yksikään meistä ei yllä parhaimpaansa.

JJK:n viesti kaikille vanhemmille: ”Lapsesi menestys tai menestymättömyys urheilussa ei kuvasta sitä, millainen olet vanhempana. Lapsi, joka on valmennettavissa, kunnioittaa toisia, on huippu joukkuekaveri, henkisesti vahva, lannistumaton ja yrittää aina parhaansa, on suora heijastus vanhemmuudestanne.”