JJK:n ja siihen liittyvän Sami Hyypiä -akatemian PERUSAJATUS:
- Kaikille pojille pyritään luomaan edellytys oman tavoitetason ja motivaatiotason mukaiseen monipuoliseen harjoitteluun ja pelaamiseen JJK:ssa.

- SHA tarjoaa erinomaisen kehittymismahdollisuuden tavoitteelliselle pelaajalle: lähde rohkeasti mukaan – mittaa oma osaamisesi ja tasosi – vertaa sitä mahdollisesti kanssapelaajiisi – aseta tavoitteet ja HARJOITTELE tavoitteen saavuttamiseksi – mittaa uudelleen. HUOM ! Tämä sama malli toimii koulussa ja kotona !

Pelaajavalinnat:

Tapahtumiin osallistutaan minimissään seuraavilla pelaajavahvuuksilla:
- 15+2-3 ikäluokissa 2004 ja 2005
- 12+2 ikäluokissa 2002 ja 2003, jolloin esim SHA-kesäturnaustapahtuma voi olla ”reipas tasonmittaustapahtuma”.

Mahdollisuuksien mukaan osallistujamääriä nostetaan SHA:n määrittämään tapahtumakohtaiseen maksimimäärään eli 18:aan. Tähän varaudutaan keräämällä suostumuslomakkeet ja tarjoamalla EeNetin palvelut (mm. harjoituspäiväkirja) kustakin ikäluokasta noin 20 pelaajalta. Tapahtumiin osallistumisessa pyritään vakiointiin ja pitkäkestoiseen osallistumiseen ja seurantaan. Täydennyksiä tehdään tilanteen niin vaatiessa.
Valinnat tapahtumiin tehdään pelaaja-arviointeihin perustuen noin kuukautta ennen tapahtumia ja tiedotetaan joukkueenjohtajan välityksellä perheille.

HUOMIOIKAA, että SHA-tapahtuma on erityisesti valmennuksellinen tapahtuma. Ymmärrys ja oppi osaamisesta mittauksineen, osaamisen kehittäminen (harjoittelu) sekä oppimisen ja onnistumisen kokeminen tavoitteellisen työn ja leikin perusteella on SHA:ssa erityisen tärkeää ja arvokasta.

SHA-Akatemia -tapahtumien peluutusajatus noudattaa oheista linjaa:

Kotiottelu:
Peluuta tarvittaessa suunnitelmallisesti ja vuoroajattelulla hyvin valmistellun peluuttamissuunnitelman avulla. Jaa peliaikaa KAIKKI PELAA -sääntöjen mukaan.
- E11-ikäluokkaan (leikkimaailma) asti on Palloliiton kaikki pelaa sännöissä puolen pelin takuu eli kaikkien pitäisi saada pelata vähintään puolikas peli. (Turnauskohtaisesti yhtä paljon peliaikaa). JJK:ssa tarkoittaa kauden ja ottelusuunnitelmien tekemistä siten, että 5v5 -peleihin kutsutaan noin 7 pelaajaa – 7v7 -peleihin max 10 pelaajaa jne4
- D12-ikäluokkaan ja puolen pelin takuu sääntö on tippunut pois. Kaikille pitää turvata kuitenkin riittävästi peliaikaa koko kauden ajanjaksolle em peluuttamissuunnitelman avulla. (Säädetään kotiotteluissa tai lyhyillä vierasmatkoilla)

Vierasottelu majoituksineen ja peleineen:
- Anna kaikkien pelata kohtuullisen tarkkaan yhtä paljon.
SHA:ssa tämä tarkoittaa noin 14 pelaajaa 9vs9 -peleissä.

TAPAHTUMAN HINTA:
- 8/2015 – 7/2017 välisenä aikana yhden tapahtuman hinta on 140e/hlö (sisältäen turnauksen, kaikki testit, testipalautteet, majoituksen ja täysihoidon =aamiainen, lounas, päivällinen, iltapala)