helsinki-cup-2015-avajaiset-290

Helsinki Cupissa nautittiin 40v-juhlatunnelmasta ja varsinaisesta jalkapallokarnevaalista

Suomen suurin jalkapalloturnaus Helsinki Cup vietti tänä vuonna juhlavuottaan. Turnaus pelattiin jo 40:nnen kerran. JJK 04 osallistui turnaukseen toista vuotta peräkkäin. Matkassa oltiin n 20 pelaajan joukolla, joka tarkoitti kahta joukkueellista. Turnauksesta teki joukkueelle tavallistakin poikkeuksellisemman se, että lähes kaikki mukana olleet pelaajat osallistuivat myös neljä päivää kestäneeseen Vantaa Cupiin, joka päättyi juuri Helsinki Cupia edeltäneenä päivänä. Niinpä suurin osa pelaajista vietti reilun viikon verran Etelä-Suomessa jalkapallokarnevaaleilla.

Kivikova Vantaa Cup osoitti, että oma pelitapa säilyy tiukassakin paikassa

Vantaa Cup pelattiin kivenkovana kutsusarjana ja kilpasarjana, joihin molempiin sarjoihin joukkue osallistui. Kansainvälistä maustetta turnaukseen toivat kutsusarjassa pelanneet virolainen Harju JK ja Latviasta paikalle saapunut FB Gulbene. Vantaa Cupin pelit sujuivat molemmilta joukkueilta nousujohteisesti. Valmentajia miellytti erityisesti harjoiteltujen asioiden siirtyminen pelikentälle myös vastustajan tehdessä tilan ja ajan pieneksi. Molemmat joukkueet päätyivät lopulta turnauksessa neljännelle sijalle. Vantaa cupin ottelut tarjosivat joukkueillemme juuri niitä tiukkoja vääntöjä, joita varten olimme matkaan lähteneet. Lisäksi erityistä kiitosta annettava turnausjärjestäjille. Varsinkin uutena kokemuksena tullut koulumajoitus oli pelaajille mieluisa. Erityisesti koulun pingispöydät tarjosivat ohjelmaa iltaisin.

Helsinki Cup on kansainvälinen elämys kotimaassa

Vantaalta matka jatkui 5.7. alkaneeseen Helsinki Cupiin. Jo etukäteen oli tiedossa, että Helsinki Cupista tulee varsin erilainen turnaus, joihin joukkue on tottunut. Varsinaisia tavoitteita ei etukäteen asetettu. Vuonna 2004 syntyneiden joukkueita oli mukana peräti 164, joten myös vastustajien tason tiedettiin vaihtelevan suuresti. Helsinki Cupissa oltiin nauttimassa juhlatunnelmasta ja varsinaisista jalkapallokarnevaaleista. Joukkue osallistui äänekkäästi myös avajaismarssille, joka kierteli olympiastadionin läheisyydessä.

Helsinki Cup oli joukkueelle siis paljon muutakin kuin vain pelaamista. Vastaavaa tunnelmaa ja jalkapallon juhlaa ei muualta Suomesta löytyne. Kansainvälinen tunnelma runsaine ulkomaalaisine joukkueineen värittää koko tapahtumaa. Tietysti turnauksessa pelattiinkin ja jokaista peliä lähdettiin voittamaan. Joukkueille aiheutti päänvaivaa erityisesti pienet kentät ja ilman paitsiosääntöä pelattu turnaus. Pallonhallintapeli, johon joukkue pelinsä perustaa ei ollut tulosten kannalta tällä kertaa otollinen. Molemmat joukkueet etenivät alkulohkoistaan jatkopeleihin. Ainoa alkulohko tappio koettiin puolustavalle mestarille HJK siniselle, joka eteni aina loppuotteluun saakka. Ensimmäinen pudotuspelikierros pudotti kuitenkin ehkä hieman yllättäenkin molemmat joukkueet jatkosta. Tällä kertaa karvas putoaminen ei ehkä kuitenkaan aiheuttanut järin suurta pettymystä. Niin paljon hienoja kokemuksia ja erilaisia otteluita tunneryöppyineen oli reilun viikon mittaiseen matkaan mahtunut.

Tapani Kärkkäinen (joukkuekuvat: Taneli Piirala, avajaiskuva: Helsinki Cup)

helsinki-cup-2015-joukkue04t600

helsinki-cup-2015-joukkue04s600