Ensimmäinen tapahtuma päivä kerrallaan:

JJK-04 osallistui 18 pelaajan voimin Sami Hyypiä Aktemian kehityksen seuranta tapahtumaan 28-30.9. Edellisen ikäluokan tuloksien perusteella pelasimme tapahtumassa 4 lohkossa. Lohkon muut joukkueet ovat Jippo, P-Iirot ja KTP.

28.9.

Ensimmäisen päivän testeihin kuului nopeus, ketteryys, 5-loikat, taitavuus testit ja SHA pomputtelu. Joukkueemme paransi edellisiin testeihin erityisesti nopeus testissä ja ketteryydessä. Joukkueen paras 10m 1,89 ja ketteryysradalla 6,91. Pomputtelu on SHA testeissä piirin kisoja vaativampi. SHA pomputtelussa pitää pomputella  4 kertaa jaloilla, reisillä ja päällä. Kolme kertaa peräkkäin. Testi kertoo hyvin, siitä onko pallo hallussa. Lisäksi testi pitää tehdä 40 sekunnissa. Joukkueemme paras teki testin 18,9 sekunnissa. Tässä testissä meillä riittää tekemistä, sillä noin puolet ei saanut testissä mitattavaa aikaa. Päivän päätti piip-testi, jossa paras tulos oli 1950m.

29.9.

Toinen päivä jatkui lajitaitotesteillä. Kolmannen sukupolven hitaampi tekonurmi ja jännittävä testitilanne asetti uuteen haasteeseen. Tilanne näkyi hieman tuloksissa, mutta pääpiirteittäin tulokset olivat tasomme mukaisia.
 
JJK-04 – Jippo 9 – 0. Akatemian ensimäinen ottelu oli aika yksipuolista joukkueemme hallintaa. Pelaamisen teemana meillä oli tilanteenvaihto pelaaminen ja erityisesti nopean hyökkäyksen rakentaminen. Pojat pelasivat erittäin hyvin. Vaikka vaihdomme kentällisen pelaajia, niin pelaamisen taso ei laskenut. Valmennus oli valtavan ylpeä pelaajista. Tämä pelimme kuvattiin kattokameralla ja käsikameralla. Lisäksi saimme erittäin kattavan raportin tästä pelistä.

30.9

 

Akatemian viimeinen päivä aloitettiin videopalaverilla edellisestä pelistä. Valmennus oli työstänyt edellisen illan aikana peliteemaamme sopivia pätkiä. Kävimme yhdessä läpi videoita ja mikä tärkeintä pojat saivat myös itse nähdä videolta omaa pelaamistaan ja pohtia onnnistumisiaan. Viimeisenä päivänä pelasimme lisäksi kaksi ottelua, joiden jälkeen saimme SHA koostaman raportin testituloksista. Tästä on hyvä jatkaa kehittymistä, uusilla eväillä.
JJK-04 – Kona/KTP 7 – 1
JJk-04 – P-Iirot/Eupa 7 – 0
Kokonaisarvion perusteella olemme selvästi lohkon paras joukkue. Saavutimme erityisesti nopeustestissä hyviä tuloksia. Tähän olimme panostaneet ja uskomme, että siitä on ollut hyötyä. Pallon kanssa tehtävät testit eivät olleet aivan sitä mihin olemme tottuneet. Pelaajien kanssa keskusteltiin oman harjoittelun suhteesta joukkueharjoitteluun. 10-vuotiaan pelaajan pitäisi harjoitella 8 tuntia joukkueharjoittelua ja 7 tuntia omaa jalkapalloharjoittelua viikossa. Joka päivä tunti pallon kanssa.
Kokonaisuutena SHA on huikea juttu. Kolme päivää kaikille joukkueen jäsenille pelkkää jalkapalloilua ja yhdessä oloa. Saimme raakaa faktaa siitä missä mennään suhteessa muihin oman ikäisiin. Saimme paljon uutta virtaa tekemiseen.

Hyvä pojat ja kiitos SHA.