JJK-04 jyräsi Kempeleessä

Kesäkauden turnauksia maustaa silminpistävästi kansallisten sarjojen eteneminen, mutta tänä kesänä myös Ranskassa alkaneet EM-kilpailut. Pelaajat ovat omaksuneet huippujen liikehtimisen ja sitkeyden lisäksi myös sen, että hiuskuontalo on kentällä muodinmukainen. Pienet seikat saavat aikaan hyvän pelifiiliksen.

EM-kisojen aloitusmelskeessä osallistui JJK04 kahdella joukkueellaan Kempeleessä 11. – 12.06. järjestettyyn Ajax Cup kutsuturnaukseen. Ajax Sarkkirannan organisoimassa turnauksessa oli mukana karkeasti ottaen, puolen Suomen parhaat 2004 ikäluokan joukkueet, 12 joukkuetta per sarja. Vastassa oli JJK:lle tuttuja joukkueita kuten SJK, KuPS, OLS, ORP, HauPa jne. Peliatapa Kempeleessä oli 8v8, 1×35 minuuttia alkusarjoissa ja 2×20 minuuttia sijoituspeleissä.

Joukkueen toimintatavan mukaisesti oli JJK04 reissussa kolmen valmennustiimiläisen ja pelaajiston kanssa. Pelaajat yöpyivät omissa ryhmähuoneissaan keskenään. Tämä on joukkueen mielestä tärkeää joukkueen ryhmäytymisen kannalta.

JJK:n joukkue on viime aikoina keskittynyt harjoitteluissaan nk. tarkoituksenmukaiseen pelaamiseen. Se tarkoittaa sitä, että jokaisella syötöllä, kuljetuksella ja toiminnolla on tarkoitus. Tällainen pelaaminen vaatii havannointia ja siitä johdettua päätöksentekoa. Tämän lisäksi ja tueksi on tehty myös kognitiivisia harjoitteita. Näillä ajatuksilla Jyväskyläläisjoukkue lähti pohjoista kohti.

Joukkueen haasteena on Jyväskylässä säännöllisien, riittävän tasokkaiden ottelujen pelaaminen. Edellisistäkin, tasokkaista peleistä oli nyt jo noin kuukausi aikaa. Ja tyypilliseen tapaan Kempeleen turnauksen ensimmäiset ottelut olivat totuttelua ottelurytmiin. Turnauksen edetessä oikea ottelurytmi löytyi ja viimeinen pelipäivä meni valmennuksen osalta hyvän ilmapiirin ja pelivalmiuden ylläpitämiseen.

Alkusarjassa onnistuivat molemmat joukkueet pelillisesti hyvin. Turnauksen päätöspäivä alkoi samanlaisella otteella ja näin hieno ja nousujohteinen turnaus päättyi molempien sarjojen voittoon. Osaaminen näkyi myös maalintekijäpörsissä, sillä niidenkin kärkeen kiilasivat molemmissa sarjoissa JJK:n pelaajat!

”On aina hienoa päättää turnaus voittoon, mutta hienointa oli se tapa jolla voitimme. Omalla pelitavallamme, turhaan puristamatta, rennolla fiiliksellä. Hienoa tarkoituksenmukaisuutta ja tulevaisuuden pelimiehiä! Hyvä JJK04!”, kertaili joukkueen valmennus onnistunutta turnausta.

 

JJK-04_Kempele JJK-04_Kempele2