Talven taittumisen varmoja merkkejä on vuoden ensimmäinen ulkona pelattava jalkapalloturnaus. Huhtikuun 23. ja 24. pelattiin Viitaniemessä JJK-04:n järjestämä kutsuturnaus. Keväiseen KettuCuppiin saimme odotetusti mukaan mukavat 14 joukkuetta pelaamaan kahdessa eri sarjassa. Joukkueet olivat pääsääntöisesti Jyväskylän pohjoispuolelta, idästä ja lännestä. Pääosin tuttuja pohjoista Miniliigaa pelaneita joukkueita. Eteläisin joukkue tuli Viitaniemen tekonurmelle Mikkelistä!

JJK:n 2004 syntyneet pelaajat ovat talvella keskittyneet vahvasti Espanjalaisen ”Ekkono Metodin” mukaiseen jalkapallon henkilökohtaisten perusperiaatteiden opetteluun. Valmennusta kiinnosti turnauksessa erityisesti pelaajien kehittyminen näissä kyseisissä asioissa, jotta valmistautuminen ison pelikentän eli 11v11 pelaamiseen tulevaisuudessa ja painopisteen siirto harjoittelussa pelipaikkakohtaisiin perusperiaatteisiin onnistuisi hallitusti.

Olosuhteet olivat ensimmäisen pelipäivän osalta arktiset, sillä lämpöasteita sai mittarista hakemalla hakea ja lisäksi kolea tuuli, pilvisyys ja himppu räntää haastoivat pelaajat pysymään liikkeessä ja yleisön kahvin voimalla lämpimänä.
JJK-04 aloitti taipaleensa varsin kankeasti kilpasarja ykkösessä. Kahdesta ensimmäisestä kohtaamisesta tuli tappiot vaikkakin tilastojen valossa joukkueella oli peli kontrollissaan. Turnausvoittoa ajatellen joukkue antoi liikaa tasoitusta, jonka voisi leikillisesti pistää vaikkapa vieraskoreuden piikkiin. JJK-04:n toinen joukkue aloitti aamupäivänsä paremalla sykkeellä omassa sarjassaan häviten ensimmäisen ottelunsa ja voittamalla toisen kelvollisesti. Joukkueiden pelaamisessa näkyi turnausten ensimmäisissä otteluissa varsin selvästi kovien pelien puute. Nyt oli vastassa kovia joukkueita useampia. Haastetta lisäsi myös vähäinen pelaaminen ulkona ja varsin kalseat sääolosuhteet.
Molempien joukkueiden pelaaminen parani lounastauon jälkeen, joka oli odotettavaissa ottaen huomioon hyvin ja oikein tehdyt asiat edellisissä peleissä. Yötauolle mentiin lupaavissa asetelmissa.

Toinen ja viimeinen päivä valkeni varsin aurinkoisena. Keli kuivui ja pelaaminen legendaarisessa Nisulan montussa maistui edellistä päivää paremmalta. Tosin näin myös muillakin joukkueilla. Varsinkin lauantaina molempia sarjoja dominoinut KuPS jatkoi menestyksekkäästi myös sunnuntaina ja heti aamusta.
Molemmat JJK:n joukkueet pelasivat myös aamupäivän otteluissaan hyvätempoista peliä voitoin varmistettuina. Ryhtiliike antoi odottaa turnauksesta jo vähän enemmän.

Sarjataulukoiden tiukka pistetilanne molemmissa sarjoissa aiheutti päätöspäivän lounastauon paikkeilla pientä ylimääräistä pohdintaa ja matemaattista päänvaivaa. Kuopiolaiset olivat tavoittamattomissa, mutta muille sijoille oli tunkua sitäkin enemmän.
Vieraskoreus pääsi viimeisissä peleissä valloilleen ja ykkössarjassa pelannut JJK päätti turnauksensa tiukkaan 3-3 lopputulokseen K-P:n yhdistelmäjoukkuetta vastaan. Näin sijoitus varmistui sarjataulukossa kolmanneksi. Kakkossija meni sarjataulukossa tasapisteisiin pelaneelle OLS:ille, joka oli kuitenkin 2-1 parempi joukkueiden keskinäisessä ottelussa. Kakkossarjassa KuPS otti vielä loppukirin kampeamalla JJK:n 0-3 tappioon ja näin myös kakkosjoukkuetta kohtasi tuo maaginen luku kolme ja täten taulukon kolmas sija.

Tuloksia vähättelemättä oli joukkueelle kaikkein tärkeintä nähdä se, että JJK:n pelaajat kykenevät pelaamaan tarkoituksenmukaista jalkapalloa. Pallonhallintapelaaminen on vaikeasti hallittava tapa pelata jalkapalloa, mutta opettamalla pelaajille pelin perusperiaatteet me JJK:ssa uskomme tarjoavamme pelaajille parhaat edellytykset tehdä jalkapallosta itselleen pelaajaura. JJK-04 pelaa kahdella tasolla ajoittain erittäin näyttävää jalkapalloa ja se miellyttää valmennusta erittäin paljon. Hyvä pojat, tästä on hyvä jatkaa ahkeraa harjoittelua!

Seuraavan kerran JJK-04 pelaa 7 ja 8 toukokuuta pääkaupungissa, Käpylän Pallon järjestämässä äitienpäiväturnauksessa.

 

JJK-04_kettucup04