Harjoittelun tulosten mittaamiseen tarvitaan pelejä. Hyvät teemapelit kotikentällä erilaisten kokoonpanojen kesken tarkoilla otteluteemoilla ja haastavat vieraspelit voivat molemmat toimia hyvänä kehityksen mittarina. Tärkeä tavoite on löytää näiden välillä hyvä tasapaino.
Nyt oli vieraspelien vuoro ja niinpä JJK-04 kokosi ykkös- ja kakkosryhmänsä bussiin ja kutsui itsensä kylään eteläisen Suomen pelikentille. Tavoitteena oli haastaa itsemme pelaamaan tasokkaita ja laadukkaasti harjoittelevia joukkueita vastaan, joita löytyikin pieneltä alalta ruuhka-Suomesta ihan mukavasti.
Ensimmäinen etappi oli Vantaan Korsossa, jossa mitattiin joukkueen kuntoa ja osaamista kansallisesti melko tuoretta jalkapalloseuraa FC Legirus interiä vastaan. 2015 perustettu Legirus teki suuren vaikutuksen joukkueeseen upealla hallillaan ja organisoidulla pelitavallaan. Hyvää tasapainoista pelaamista nähtiin molemmilta JJK joukkueilta. Pelaamisen ohella hoidettiin myös ruokailu komealla Legirus Areenalla.
Toiseksi harjoitusvastukseksi valikoitui Vantaan VJS, jota vastaan pääsimme jälleen testaamaan laadukkaalla tavalla, paljon harjoiteltua pelitapahtumatilannetta 2/2. Iltapuolella pelatut pelit olivat tasapainoisia, hyvää kontrollia omaavia ja useita onnistumisia sisältyviä.JJK04VantaaHelmi2016

Toisen päivän aloitusta odotettiin vesi kielellä, sillä Espoon Tapiolassa pelattaisiin kauden ensimmäistä ulkokenttäpeliä. FC Hongan lumipartio oli kolanut lumet syrjään ja näin toivotti vihertävä tekonurmi keskisen Suomen peliveljet tervetulleeksi raikkaaseen sunnuntai-aamuun. Melko haastavat olosuhteet vaativat veronsa ja Hongan kohtaamisessa päällimäisenä jäi mieleen Suomen talvi ja rikastuttavat kokemukset. Tyly isäntä ja keli kangistivat pelityylimme ja Honka pääsi maalaamaan meitä useammin.

Reissun päätösottelu pelattiin Espoonlahdella EPS:n vieraana edellisen matsin tyyliin ulkona, lämmitetyllä tekonurmella. Ykkösryhmä oli jälleen kovilla ja taipui hyvin pelaneen EPS:n edessä kastunein kengin. Kakkosryhmä toi lohtua paluupäivään kampeamalla isäntäjoukkueen tappioon kotikentällään.
Koetunlainen harjoituspelireissu on mielestämme erinomainen tapa saada pelattua hyviä pelejä ja keskittyä tulosten sijasta pelin opetteluun. Pelaajat pelaavat rennommin ja ovat keskittyneempiä, kun ei ole paineita turnauspisteiden jatkuvaan laskemiseen ja seurailuun. Harjoituspeleissä on myös se hyvä puoli, että reissu voidaan suunnitella omilla ehdoillamme ja kulutkin ovat normaalia pienemmät. Suosittelemme tällaista otteluittain räätälöityä mallia muillekin edustusjoukkueille JJK:ssa. Ehkä ensi kerralla meidän täytyy harkita vielä tarkkaan, otammeko ihan näin montaa 2 x 35 minuuttista ottelua yhteen viikonloppuun.