Opitun soveltamista syksyisessä Marrascupissa

Päivät lyhenenvät, pimenevät ja kylmenevät. Sisähallisesongin alkaessa käväisi JJK04:sen edustus Ajax Sarkkirannan ja Tervareitten järjestämässä Marrascupissa soveltamassa syksyn aikana läpikäytyjä teemoja pitkän pelitauon päätteeksi. Oulun Arina-areenalla 14-15.11.2015 pelattu kutsuturnaus tuli hyvään saumaan, sillä joukkue on harjoitellut tiiviisti ja tarmolla otsikoita ”havainnointia pallollisena” ja ”9-10 paikan pelaamisen yhteistyötä”. Nyt oli soveltamisen aika!

Lievästä kausiflunssasta kärsinyt joukkue pelasi cupissa kahdessa eri lohkossa; ”Valioliiga/kilpa1” ja ”Veikkausliiga/kilpa2”. Jonkinsortin muodonmuutosta koki joukkueista Veikkausliigan joukkue, jota täydennettiin JJK04 Redin miehistöllä. Tämä lisäsi haastetta joukkueen sisällä peliroolien ja harjoitellun teeman toteuttamisensuhteen. Rutiinilla tästäkin selvittiin ja ensimmäinen pelipäivä meni mallikkaasti. Red pelaajilta positiivinen ja rohkea sisääntulo, vaikkakin vieraaseen ympäristöön. Myös Valioliigan puolella pääsi edustuksen joukkue hyvin aiheesta kiinni. Päivän päätteeksi luetut lohkosijoitukset vastasivat hyvin joukkueen tavoitteita ja näin antoivat lisää energiaa viimeisen päivän vaativampiin sijoitusmittelöihin.

Finaalipäivä alkoi hieman uneliaasti edellisen päivän pitkän pelimatkan ja -päivän rasittamina. Tämäkin ilmiö selätettiin pelien päästyä hyvin vauhtiin. Valioliigassa ylsi JJK1-joukkue finaaliin saakka, jossa taistelun päätteeksi oli SJK 4-1 vahvempi. Ottelu oli kuin viime vuoden uusinta, sillä samat joukkueet olivat silloinkin vastatusten finaalissa. Veikkausliigan puolella oli kertakaikkisen tiukkaa tasapisteiden parissa, jossa merkitseväksi muodostui keskinäisten otteluiden maalisuhteet ja niin löysi JJK2:nen itsensä taistelemassa sijoista 5-6. Peli Haukiputaan Palloa vastaan oli tasainen, eikä periksi antanut kumpikaan osapuoli. Tulos 1-1 ja loppusijoitukset ratkaistiin tutusti pilkuilla. Tässä tulikokeessa onnistui JJK pohjoista joukkuetta paremmin.

Harjoiteltuja aiheita oli pelaajien mukaan mukava kokeilla ”tuntemattomia” vastustajia vastaan, sillä niiden yllätyksellisyys ja teho tuli hyvin ilmi. Opittiin myös havainoinnin merkitys suhteessa päätöksentekoon kiivaissa peleissä, sillä ratkaisut pitää tehdä ajoissa ja huolella.