Fysiikka yhä parempaan iskuun !

 

Entinen JJK-juniori ja nykyinen fysioterapeutti Niklas Virtanen aloittaa JJK:lla töissä fysioterapeuttina tuntitöissä. Nikke työskentelee puolet työajastaan Palloliiton Keski-Suomen valmennuskeskuksessa, jossa hän toimii valmennuskeskuksen assistenttina auttaen tutkimus- ja kehitystehtävissä, valmentajakoulutuksessa sekä kehittymisen seuranta-konseptin jalkauttamisessa alueelliseksi.

 

Niklaksen työnkuvaan JJK.ssa kuuluu mukana oleminen aamuharjoittelussa varsinkin lukioikäisten kanssa ja mahdollisuuksien mukaan myös yläkoulu-ikäisten kanssa. Iltaisin Nikke vetää seuran fysiikkaharjoituksia eri joukkueille.

 

Yhtenä isona osana Nikke pitää myös henkilökohtaista valmennusta eli praktiikkaa JJK-pojille. Seuran tukemaan edulliseen hintaan JJK pelaajat voivat käydä Niken luona, johon kuuluu fyysisen harjoittelun sekä loukkaantumisten kuntoutuksen ohjeistusta. Praktiikalle voi varata aikaa niin loukkaantumisten tai muiden fyysisten haasteiden takia. Jokainen pelaaja on yksilö, joten jokainen pelaaja hyötyy henkilökohtaisesta ohjeistuksesta. Jos poika on mukana aamuharjoittelussa, niin Nikke voi ohjata praktiikalla käyneitä poikia sitten myös aamuisin. Pienempiin vammoihin Nikke voi antaa nopean ohjeistuksen treenien yhteydessä.

 

Talenttivalmentaja Jokiranta on iloinen uudesta tekijästä.

”Nikke on erinomainen ammattilainen ja tuo hyvin kaivatun lisän seuraamme. Kun pelaaja loukkaantuu, niin liian usein valmentajat, poika ja vanhemmat joutuvat miettimään, että odotetaanko vai kokeillaanko. Nyt siihen voi saada nopean tsekkauksen ja hyvin halvalla hinnalla saa ammattilaisen tekemän ohjelmankin miten edetään. Nyt pojilla on myös selkeä väylä hankkia lisäharjoitteluun ohjeistusta fyysiselle puolelle omien ohjelmien kautta. Tieto pelaajien loukkaantumisista pysyy nyt yhdellä ihmisellä, jolloin on helppo jatkaa pelaajan harjoittelun suunnittelua. Nikke pystyy myös analysoimaan harjoittelua ja vammoja sekä miettimään meidän harjoittelun rasittavuutta sitä kautta. Lisää laatua tulee arkeen.”

 

Niklas Virtanen on 23 vuotias ja syntyperäinen jyväskyläläinen, joka on viettänyt koko elämänsä jalkapallon parissa. Vaajakoskelta JJK:n riveihin ja samalla urheilulukioon Nikke siirtyi B-junnuiässä, ja hän on ollut JJK:n organisaatiossa siitä asti mukana – viimeisimmät kolme vuotta valmentajan roolissa B-nuorissa. Nyt kuitenkin on aika siirtyä fysioterapeutin työhön.

Millä mielellä Nikke lähtee mukaan ?

”Aivan loistavaa päästä toimimaan tässä tutussa ja koko ajan kehittyvässä ympäristössä. Näillä kentillä ja näiden samojen valmentajien kanssa on tullut paljon vietettyä aikaa omassa nuoruudessa ja sinä aikana on nähnyt paljon asioita, joita nyt on hyvä lähteä parantamaan. Oma tavoite onkin pystyä tarjoamaan pelaajille niitä fyysisen puolen asioita, mitä olisi itsekin tarvinnut noina menneinä vuosina.”

 

Seuran toiminnanjohtaja haluaa korostaa pelaajien omaa vastuuta fyysisessä harjoittelussa – kuten muussakin harjoittelussa:

”Nikke tuo mukanaan valtavan määrän osaamista ja energiaa – kuten kaikki nuoret valmentajamme. Muistammehan, että enin osa huippu-urheiluun tähtäävästä työstä tehdään kotona ja omalla ajalla. Nikke tuo tähän ohjelmia, painopisteitä, täsmällisyyttä.”

 

???????????????????????????????????????????????????

1) Loukkaantuneet pelaajat
  • Pelaaja/perhe ottaa yhteyttä Nikkeen heti vamman sattuessa. Saadaan siten kuntoutus mahdollisimman nopeasti käyntiin. Valmentaja ”kannustaa” pelaajaa fysiolle, jotta hoito ja kuntoutuminen saadaan heti käyntiin.
  • Perhe mukaan ainakin ensimmäiselle käynnille, jotta myös perhe saa käsityksen vamman vakavuudesta ja kuntoutustoimenpiteistä
2) Erityistarvetta tarvitsevat pelaajat
  • Pelaaja, jolla on erityistarpeita: haasteita fyysisten ominaisuuksien kanssa (esim testitulokset) tai pelaaja kuuluu riskiryhmään loukkaantumisten suhteen (esim. TeFu-kartoitus SHA-ikäluokille).

Niken palvelut maksavat kävijöille  35 € / kerta. Seura laskuttaa käynnit.  Toiminta on kiinteä osa JJK:n kokonaisvaltaista valmennusta ja uusi tärkeä osa kokonaisuudesta huolehtimisessa. Malli tukee aikaisempaa käytäntöä, jolloin perheet tarvittaessa yksittäin ostivat lisäpalvelua. Se tuo tärkeän palvelun  lähelle kaikkia JJK-pelaajia.

Pyrimme kevään aikana tekemään fysiikkakartoitukset yhteistyössä KIHUn & Harjun Woiman kanssa saadaksemme tietoa myös  Harjun Woimalla harjoittelevien pelaajien fyysisistä ominaisuuksista.
Lisäksi seurassa järjestää keväällä ns. fyysiset perustestit.
3) Joukkueiden fysiikkaharjoitusten laadun parantaminen käytännössä. 
Tämä käynnistyy vasta myöhemmin. Aluksi Niklaksen toimenkuva painottuu 1.ja  2. kohtaan.
Niklaksen saa kiinni numerosta 0440 180 601.