URHEILIJAKSI KASVAMISEN KEINOJA

Talvikauden aikana kaipaa sisähallin uumenista usein ulos viheriöille. Erityisesti aurinkoisena päivänä olisi jalkapalloilija mieluummin ulkona kuin sisällä pallon kimpussa. Ja kun talvella omatoiminen harjoittelu on muutenkin rajoitettua olosuhteiden ja sopivien suorituspaikkojen puuttuessa on keksittävä muita keinoja olla taivasalla liikkeellä harjoitusten vastapainona.

JJK 04:sessa pelaava Leo Schuurman löysi muutama vuosi sitten maastohiihdon.

”Tykkään jalkapalloilun ohessa myös juoksemisesta, mutta talvella se ei aina ole mahdollista, joten hankin sukset. Hiihtäminen tuntuu koko kropassa, varsinkin jaloissa ja ladulla pystyy seuraamaan keskittyneesti myös omaa jaksamistaan matkan edetessä, joten hiihtämisestä on minulle hyötyä myös jalkapalloilussa”, tuumaa Leo.

Maaliskuussa olikin sitten tarjolla mielenkiintoinen hiihtolenkki Jyvässeudulla ja ei kun menoksi. Edessä oli Jyväskylästä Laukaaseen suuntaava ”Neljän vuoren hiihto” -tapahtuma ja näinpä 30 kilometrin lähtöluettelosta löytyi ainakin kahden JJK:laisen nimet. Alle 16-vuotiaiden sarjassa hiihti Leon lisäksi JJK 06:sesta Otto Sumanen. Kumpikin kavereista hiihti luistavassa ja arinkoisessa kelissä maaliin saakka ja ihan kelpo ajalla. Himpan yli kahden tunnin suorituksiin voi olla jo tyytyväinen.

 

”Keli oli loistava, mutta oli se 30 kilometrin urakka vaan äkkiseltään melkoinen lenkki hiihdettäväksi. Ei silti, ensi vuonna ehkä uudestaan”, kertaa Leo kilpailun maalissa.    

 

”Hiihtämällä ei opi futista. Ei opi pleikkaakaan pelaamalla. Pidetään oman joukkueen toiminta keskiössä, mutta ehdottomasti nuoren urheilijaksi aikovan futaajan kannattaa ja jopa pitää mielen virkistämiseksi mahduttaa muita lajeja siihen 20 tunnin viikkoliikuntamäärään”, pohtii toimiston väki.

Milloinkohan pelaajamme näyttävät nopeutensa, hyppyvoimansa tai ketteryytensä JKU:n kisoissa ? Lähteeköhän joku rohkea jopa painikisoihin ?

 

Kasva_Urheilijaksi