JJK kiittää Keksua hienosta TUTOR-kaudesta 2015 ja iloitsee yhä isommasta panostuksesta seuraamme vuonna 2016

 

Vuodesta 2009 lähtien

Palloliitto ja Fortum aloittivat vuonna 2009 valtakunnallisen Fortum Tutor -ohjelman, jonka tavoitteena on kehittää lasten jalkapallovalmennusta. Tutor-ohjelman kohderyhmänä ovat alle 12-vuotiaiden lasten valmentajat. Lasten valmentajat kaipaavat eniten tukea ja työvälineitä harjoitusten ja pelitapahtumien johtamiseen.
Palloliitto valitsee vuosittain tutoreita, jotka toimivat jalkapallovalmentajien ja –ohjaajien apuna.
Fortum Tutor –ohjelma tukee myös lasten vanhempia omassa roolissa vanhempana ja seuratoiminnan vapaaehtoistoimijan roolissa erilaisilla aineistoilla ja kohtaamisilla. Lasten omatoimista harjoittelua motivoimme mm. 6-9-vuotiaille suunnatulla Playbookilla. Tutor-toiminnan avulla haluamme taata nuorimmille jalkapalloharrastajille laadukasta valmennusta sekä innostavan ja kannustavan harrastusyhteisön.
Tutorin vaatimukset:
– Tutorilla on vahva jalkapallotausta ja halu kehittää lasten jalkapallovalmennusta. Työssä tarvitaan hyviä sosiaalisia taitoja. Ammattitaito lasten valmentajana, pelaajatausta ja mahdollinen kouluttajakokemus katsotaan valinnassa eduksi. Koulutustasosuosituksena on NuVK -tutkinto, UEFA B -valmentajakurssi tai muu soveltuva koulutus (esim. opettaja, liikunta-alan ammattilainen tmv. koulutus).
– Tutorin tulee kouluttajakoulutuksen jälkeen kyetä toimimaan Palloliiton E ja D -tasojen koulutusten kouluttajana.