Ketteryydellä pärjää

Vesa Salmela Jyväskylän Yliopistosta (Valmennus- ja testausoppi) tekee 03 edustukselle ja 04 ikäluokalle (edustus+Red) ketteryystutkimusta syksyn 2017 aikana.
Tässä lyhyesti tutkimuksesta.
Tutkimuksen tarkoitus lyhyesti: 
Alkuverryttelyjen yhteydessä suoritettujen lajinomaisen ketteryysharjoitteiden vaikutuksia ketteryysomaisuuksien kehittymiselle noin 6-8 viikon harjoitusjakson aikana. Harjoitteita tehdään 1-2krt/viikko olosuhteet/tilat huomioiden. Pelaajille tehdään alkutestit, lajinomaista ketteryysharjoittelua toteutetaan 6-8viikkoa ja tämän jälkeen lopputestit (kehittymisen seuranta).
Ajankohta:
Alustavasti alkutestit 8-10.8 ja tämän jälkeen syksyllä harjoitusjakso ja kehittymisen seuranta. Aikataulu tarkentuu myöhemmin.
Hyödyt: 
Vesa on erikoistunut ketteryysharjoitteluun ja valmentanut urheilijoita mm Australiassa ja Suomessa. Tutkimus on siis tarkoitus toteuttaa siten, että joukkueet saavat pelaajille testauksen, valmennuksen ja todennäköisesti uutta käytännöllistä tietoa ketteryysharjoittelusta.
Valmennus siis toteutetaan osana lajiharjoittelua (alkuverryttelyjen yhteydessä), jotta joukkueen arki ei häiriinny. Saamme myös tietoa mm. riittävätkö alkuverrytteleyjen  yhteydessä toteutetut harjoitteet kehittämään pelaajien ketteryysominaisuuksia.
OHEINEN YLIOPISTOTASOINEN OHJELMA ON OSA JJK:n KIINTEÄÄ YHTEISTYÖTÄ JYVÄSKYLÄN YLIOPISTON KANSSA. Yliopistoyhteistyötä tukee merkittävällä tavalla SPL:n Aluevalmennuskeskus sekä KesLi.