Tärkeä uusi osa-alue mukaan valmennukseen

JJK aloittaa prosessin psyykkisen valmennuksen kehittämiseen. Entiset jalkapalloilijat ja USA:ssa opiskelleet Iita Pienimäki ja Aleksi Tossavainen aloittavat JJK:n psyykkisinä valmentajina. Kolmantena ryhmässä on tukena Suomen yksi menestyneimpiä uintivalmentajia Marko Malvela. Iita ja Aleksi viimeistelevät Suomen opintojaan liikunnalla ja Markon rooli on enemmän heitä ohjaava. Iita toimii myös JJK edustusjoukkueen psyykkisenä valmentajana ja Aleksi on toiminut mm Happeen miesten psyykkisenä valmentajana.

Keskeiseksi teemaksi on valittu alkuun itseluottamus ja sen kautta aloitetaan prosessin eteenpäin viemistä.

Prosessi pitää sisällään niin pelaajakoulutusta kuin valmentajakoulutusta. Ensimmäisen noin puolen vuoden aikana pidetään
 • Kaksi koko seuran valmentajille tarkoitettua valmentajakoulutusta. (Iita ja Aleksi)
 • U7-U13 ikäluokille pidetään neljä valmentajakoulutusta (Aleksi, alkaa syksymmällä)
 • U14-Villiketut ikäluokille pidetään neljä valmentajakoulutusta (Iita)
 • Edustusjoukkueiden päävalmentajille/valmennustiimille ja seuran päätoimisille järjestetään tutorointia kaksi kertaa tähän kauteen.
  -Aleksi U12, U13, U15 ja U19, Caius ja Ossi
  -Iita U14, B17 ja Villiketut, Jakke, Masse ja Patrik
 •  Pelaajakoulutusta järjestetään seuraavasti edustusjoukkueille
  – Aleksi U15  x6, U19 x3 ja U17 x6 (yhdessä Iitan kanssa)
  – Iita: U14 x3, Villiketut x6 ja U17 x6 (yhdessä Iitan kanssa)
Pelaajakoulutuksia tullaan järjestämään myös kesällä ammattilaispäivien yhteydessä.

Tällä psyykkinen valmennus käynnistetään. Kaikille ryhmille ei saada alkuun kaikkea, mutta jostain pitää aina aloittaa. Pienempään päähän ja red-joukkueisiin satsataan valmentajakoulutuksen kautta ja isommassa päässä edustusjoukkueissa myös suoraan pelaajiin. Valitettavasti ei saada heti kovin paljoa kaikille, mutta toivottavasti saadaan laajennettua tulevaisuudessa. Väittäisin, että tällä osa-alueella meillä on niin paljon vielä opittavaa, ettei me edes sitä vielä tajuta.

Aluksi pidetään pieni infotilaisuus ikäluokkinen koutseille, jotta näette Allun ja Iitan ja he voivat lyhyesti kertoa prosessin aloituksesta ja itsestään. Sitten voitte myös sopia toimintatavoista teidän joukkueenne kanssa.
KOKONAISVALTAINEN VALMENNUS ON JJK:n VALMENNUSLINJAUKSEN KESKEINEN OSA