kuohunjengit_2015

Kuohun kylällä, Jyväskylän kantakaupungin länsipuolella, saadaan lapset liikkeelle jalkapallon parissa. Luvut kertovat puolestaan: asukkaita noin 700 – joista pelkästään JJK:n OP-kortteliliigassa tänä kesänä 50 lasta. Tämän lisäksi kortteliharjoitusten sivussa on harjoitellut jo parisenkymmentä 3-4 vuotiasta valmiina aloittamaan Kortteliliiga kun ikää riittää. Otetaan vertailuksi vaikka toinen suosittu kortteliliiga-alue, Jyväskylän Keljo, jossa lapsia oli mukana upeat 84 pelaajaa. Asukasmäärään suhteutettuna pelaajia olisi pitänyt olla 450 lasta yltääkseen Kuohun lukuihin (vrt. OP-kortteliliigassa yhteensä 550 pelaajaa 2015). Aikamoista, eikö vain?

kuohu_20.9.

Maailman hauskimman ihmisen Ismo Leikolan kotikonnuilla yhteishenki elää vahvana ja huumori kukkii, kuten sunnuntaina 21.9. järjestetyssä JJK 07 Koskikettujen piirisarjan peli-illassa saattoi huomata. Pelejä katsomaan ja makkaralle tulijoita riitti vaikka oma poika tai tyttö ei pelannutkaan. Vieraiksi kesän viimeiseen peli-iltaan olivat saapuneet Vihtavuoren Pamaus yhdellä ja Kometaat kahdella kokoonpanolla. JJK Koskiketuilla ei ollut pelaajista pulaa ja runsaan määrän takia sovittiinkin, että joukkue jaettiin kahtia, molempien saadessa tällä kertaa yhden ottelun pelattavakseen. Tällä kertaa lopputulokset eivät olleet suosiollisia kotijoukkueelle sen hävitessä Komeettojen Starsille 2-4 ja Komettojen Nemesikselle 3-6. Hyvin paistettu makkara ja kotona leivotut mokkapalat kuitenkin lievittävät tappion kareen nopeasti pois huulilta.

kuohunaikuiset

Ja mitä aikuiset edellä, sitä lapset perässä. Kuohulla saadaan koko perhe liikkeelle ja aikuisten esimerkin innoittamana mahdollistetaan fyysisen aktiivisuuden suositusten toteutuminen eli lapsille tunti liikuntaa joka päivä ja aikuisille ainakin kolmisen tuntia viikossa. Tästä ei ole ainakaan haittaa nuoren jalkapalloilijan alun pelaajapolulla. JJK perhe voikin ylpeänä kertoa Kuohun kylän olevan yksi perheenjäsenistämme.