Tämän vuoden ensimmäinen peli antoi hyvän kuvan niin yksittäisten pelaajien tämänhetkisestä pelikunnosta kuin joukkueen yhteisestä ajatuksesta pelata.

Ottelu MP:tä vastaan oli erittäin tärkeä palanen matkalla kohti Liiga Cupin pelejä. Pelaajat olivat mukana ottelussa päättäväisellä  ja keskittyneellä asenteella. Pelin teemojen mukaisia asioita uskallettiin yrittää tehdä ja mikä hienointa niissä myös usein onnistuttiin!

MP vastustajana teki pelistä juuri sellaisen mittarin tähän hetkeen, jota ennakkoon haettiin ja jopa toivottiin. Tiukka peli on paras tapa mitata onnistuuko harjoiteltujen asioiden toteuttaminen pelitilanteessa. Myöskin pelaamalla harjoitusviikon päätteeksi tiukka peli tuo lisämotivaatiota koko viikon tekemiselle!

Yksi tärkeä tavoite pelille oli tarkkailla pelaajien  sopeutumista tiettyyn pelirooliin sekä kykyä tehdä sen mukaisia asioita. Samoin päästiin kokeilemaan miten eri pelaajat pelaavat pareina yhteen. Pelaaminen on kehittymisen kannalta äärimmäisen arvokas asia ja sitä pystyttiin antamaan jokaiselle! Ottelussa vaihdettiin puoliajalla 8 pelaajaa, joka osaltaan takasi sen, että pelin tempo pysyi mukavana läpi ottelun. Uudet hankinnat  ja testissä olevat pelaajat pääsivät myös esiintymään ensimmäistä kertaa ”Vehkalammen kotikentällä” kotiyleisön edessä. 

Hyökkäyspelin  päätavoite oli koittaa pelata syöttöpeliä, jonka avulla pystyttäisiin rytmittämään peliä haluamallamme tavalla. Molempien jaksojen alut olivat vielä hieman opettelemista tämän suhteen, mutta mitä pitemmälle peli jaksoilla eteni, sen paremmin ja helpommin palloa syöteltiin. Puolustuspelissä pääpaino oli koko joukkueen yhteinen ja yhtäaikainen puolustaminen. Asenne ja ajatus siihen oli mukana läpi ottelun sekä muutamaa yksittäistä tilannetta lukuun ottamatta tässä onnistuttiin lupauksia antavasti.

Hyvää pelissä oli viisi tehtyä maalia ja se, että neljä niistä merkittiin kärjille! Se on selkeä osoitus siitä, että pelaamalla helppoa, sujuvaa ja laadukasta syöttöpeliä jatkossakin pystymme pääsemään maalipaikoille. Monen pelaajan ilme, kehonkieli ja liikkuminen ilmaisi, että ollaan tosissaan mutta rohkeasti ja iloisesti mukana. Uskallettiin heittäytyä pelin sykkeeseen mukaan. Valmentajien näkökulmasta sekä pelinkehittämisen kannalta katsoen on erinomainen asia, että pelistä saatiin paljon asioita tuotavaksi tulevaan harjoitteluun!

KOTIJOUKKUE5
NIMI       MAALIAIKAVAROIT  VAIHDOT
12SAMI MYLLYMÄKI
7ANSSI VIREN
8MATTI LÄHITIE45
9MIKA LAHTINEN45
11TOUKO TUMANTO120X,34 min45
14JUKKA SINISALO45
15ANTTO TAPANINEN
16NIKO MARKKULA45
20MIKKO HYYRYNEN13745
23PATRICK POUTIAINEN45
26JOONAS LAAKSONEN45
2SAMU NIEMINEN46
5JUHA PASOJA46
6J-P TUOMANENX, 88 min46
10TOMMI KARI282rp,8746
18ZAKARIA ABAHASSINE46
19CHRISTIAN SUND46
24PEETU LINTINEN46
25LASSE LINJALA16846
VIERASJOUKKUEMP    Maali1
 
JUKKA RANTANEN  
147