VUOSISUUNNITELMAT:

Perusteet:

– JJK-ikäluokkien ja joukkueiden vuosisuunnitelma sisältää joukkueen tavoitteet:- tekninen, taktinen, fyysinen, psyykkinen, sosiaalinen sekä erityisesti turnaukset ja ottelut ja niiden myötä kauden rytmittäminen pelaajakokoonpanot huomioiden.  Vuosisunnitelman apuvälinettä – Excell-allakkaa –  käytetään joukkueen tapahtumien luetteloinnin lisäksi varsin kattavasti koko seuran toimintojen koordinoimiseen. Kiitos, että kehitämme ja käytämme yhdessä ko. allakkaa.

Prosessi (Versio2)Vuosisuunnittelu_JJK_jun

– Vuosisuunnitelmat kultakin vuodelta valmistellaan runkouunnitelmaksi syyskuun loppuun mennessä. Toimisto hoitaa perusteet: valmennus ja talous.

– Ko. runko perustuu maajoukkue- ja aluejoukkuetapahtumiin, SHA-tapahtumiin, piirijoukkuetapahtumiin sekä ikäluokkakohtaisiin valtakunnallisiin pääturnauksiin sekä seuran ja joukkueiden omiin turnauksiin. Näitä tapahtumia täydentää muut hyväksi havaitut turnaukset ja harjoituspelit.

– Joukkueet tarkastavat suunnitelman ja esittävät lisäykset ja tarpeet omille kotiturnauksille ja ajat varataan alustavasti – toki mahdollisimman sitovasti tilanteen mukaan.

– Lokakuun alussa pyrimme lyömään lukkoon peruasiat ja rungon seuraavalle kaudelle.

Valmentajakerhot ja joukkueenjohtajatapaamiset kytketään prosessiin valmennuksen kokonaisuus huomioiden niin hyvin kuin mahdollista. Hallitustyöskentely lisätään pian.

 

Vuorojaon rytmi jaksosuunnitelmien perustana

Oheisessa kuvassa pyritään esittämään vuorojaon rytmittämiseen vaikuttavat tekijät seuran, Jyväskylän kaupungin Liikuntapalveluyksikön ja kauden olosuhteiden näkökulmista.

Vuorojaon_vuosirytmi

VEHKA-hallin harjoitus- ja pelivuorot jaetaan pääsääntöisesti ison kentän (11 vs 11) joukkueille A- ja B-nuorten edustusjoukkueet tärkeimpinä joukkueina. Heidän koulu- ja harjoitusrytmi pyritään rakentamaan siten, että harjoitukset usein alkavat jo kello 16:00.

A- ja B-nuorten sarjaohjelma mm. tammikuun lopussa alkavine virallisine karsintaotteluineen määrittää kevään Vehka-hallin käytöstä valtaosan.

JJK junioreiden vanhemmille ikäluokille pyritään järjestämään tarvittavat ottelu- ja turnaustapahtumat syksyllä ja keväällä sekä viikkorytmi huomioiden säännönmukaisestiVEHKAlta  iso kenttä niihin taktisiin peliharjoituksiin, joita Killerissä ei voida järjestää. JJK junioreiden isot harjoitusryhmät (noin 40 pelaajaa samassa ryhmässä) saavat myös VEHKAlta vuoroja tilanteen niin mahdollistaessa.

JJK junioreiden pienen kentän joukkueet harjoittelevat ja järjestävät turnaus- ja pelitapahtumia pääsääntöisesti Killerissä.