Koulujen futiskerhot alkavat syyskuussa
21.8.2019 8:31 Uutiset / Pääsivusto

Ketun mukana kerhoon!

JJK Juniorit pyörittää käynistyneen lukuvuoden aikana futiskerhoja useilla alakouluilla ympäri Jyväskylää. Kerhot alkavat syyskuun alussa ja jatkuvat loma-ajat poislukien pitkälle kevääseen. Kerhot ovat mainio paikka päästä pelaamaan futista olipa kyseessä sitten jo kokenut veteraani tai vasta lajia kokeileva.

Kerhoja vuosia ohjannut Ossi Kaski toteaa: "Meillä on ollut huikeita pelejä pikkuriikkisen pienessä Nenäinniemen salissa samoin kuin valtavilla Kortepohjan ja Kypärämäen parketeilla. Tikassa ja Pupuhuhdassa vauhti ja pelaamisen intensiteetti on ollut mieletön. Kullekin kerhoryhmälle muodostuu aavistuksen omanlaisensa toimintatapa, mutta yhteistä on, että peliä on paljon ja kaikista pidetään huolta."

Täksi lukuvuodeksi järjestettävien kerhoryhmien määrä kasvaa entisestään. Tavoitteena on tarjota kerhoja niin monelle lapselle kuin mahdollista, mutta ohjaajamäärä ja maantiede asettaa joitain ylitsepääsemättömiä esteitä. "Viime vuonna Jokelasta Killerin lisäharjoitukseen pyöräily oli erinomainen fyysinen harjoitus itselle, mutta ei ole paras tapa valmistautua harjoituksen pitämiseen, kun joutuu tulemaan sinne liian kiireessä." Kaski toteaa.

Millainen futistausta pitää olla, jotta kerhoon voi osallistua?

Kaski: "Kuten sanottu kerhoon voi tulla kuka vain riittävän nopeasti ilmoittautunut ilman minkäänlaista aiempaa lajikokemusta. On kuitenkin iso harhaluulo, jos ajattelee, ettei kerhopelaaminen soveltuisi aivan yhtä hyvin joukkuetoiminnassa mukana oleville. Vetämissäni kerhoissa on ollut mukana taitokilpailuvoittajia, tulevia poikamaajoukkuepelaajia, Bundesliiga-akatemiaan siirtynyt kaveri ja kaikkinensa useita joukkueellisia nykyisiä tai entisiä pelaajia eri ikäluokissa. Ne jotka tykkäävät pelata ja harjoitella futista, saavat kerhosta takuuvarmasti iloa ja pelaamisen riemua. Eikä tuollainen pallon kanssa vietetty aika ainakaan hidasta kehittymistä."

Mitkä ovat parhaat muistosi kerhopeleistä?

K: "Niitä on paljon, ja Jyväskylän koulut tai ainakin niiden liikuntasalit ovat tulleet hyvin tutuiksi vuosien varrella. Olen saanut tutustua valtavan moneen ihmiseen. On todella mukavaa, kun esimerkiksi Comets Cupin ruokailusta palatessa Huhtasuon minikentältä kuuluu yllättäen innostunutta huutelua, että milloin kerho taas jatkuu. Läheskään kaikkia kerholaisiani en muista nimeltä, mutta kasvot yllättävän monelta. Sitten varsinaisista kerhotapahtumista parhaita hetkiä ovat kyllä ne pelit, joissa tunnelma ja tunne nousevat kattoon. Tikassa, Puparissa ja Nenäinniemessä on välillä ollut meininkiä kuin kiihkeimmässä ultra-kannattajapäädyssä konsanaan."

Lisätietoja kerhoista ja ilmoittautuminen täältä.


   
Lisää uutisia
JJK Juniorit ry
«  Lokakuu   »
Kategoriat