Laatua laajemmalle seurayhteistyöllä
4.2.2020 11:12 Uutiset / Pääsivusto

JJK juniorit on tukena muiden alueen seurojen toiminnan kehitttämisessä. Kuvassa junioripäällikkömme Patrik Färm Laukaassa LKP:n pelaajakehityspäivässä pelaajia ohjaamassa.

JJK on jo useamman vuoden ajan luonut yhteistä pelaajapolkua ja valmentajien koulutuspolkua yhteistyöseurojensa kanssa. Sopimuksia asiasta on tehty neljän seuran kanssa. Mukana on Team LKP Laukaasta, KeuPa Keuruulta, FC Vaajakoski ja valmentajien kehityspolun ja valmennuksellisten sisältöjen osalta myös JyPK. Pelaajapolulla yhteistyön tavoitteena on tarjota jyvässeudulla innostuneimmille yhteistyöseurojen pelaajille mahdollisuus lisäharjoitteluun JJK toiminnassa, niin että he voivat jatkaa harjoittelua myös oman joukkueensa mukana. Kaikki seurat ovat yksimielisiä siitä että kansallisen kärjen tavoittelu edellyttää myös harjoitusympäristön vaatimustason nousemista iän myötä, joten on selvä että pelaajan on jossain vaiheessa järkevää siirtyä samaan ryhmään muiden samaa tavoittelevien kanssa. Siirtymisen ajankohdan määrittää kuitenkin pelaajan tarpeet ei uuden joukkueen "menestystarpeet".

Seurayhteistyö näyttäytyy ensimmäisenä satunnaiselle kentän laidalla vierailijalle, niin että JJK:n lisäharjoituksissa ja joukkueiden harjoituksissa saattaa olla mukana pelaajia ( ja valmentajia) myös yhteistyöseuroista. Yhteistyö tarkoittaa kuitenkin paljon muutakin, kuten esimerkiksi yhteisiä valmentajakoulutuksia ja valmennukseen liittyvän osaamisen ja materiaalien vaihtoa seurojen välillä. Lisäksi yhteistyöseurat huomioidaan kun JJK:n junnuhallin talven harjoitusvuoroja jaetaan joukkueille. Kuluvan kauden aikana aloitetaan vielä seurojen yhteiset "leiripäivät", joihin kootaan samasta ikäluokasta paljon pelaajia ja valmentajia oppimaan toisiltaan.

Yhteistyö on myös osa isompaa suunnitelmaa. Palloliitto tukee kriterit täyttäviä seuroja palkkaustuella. JJK junioreille on myönnettu talenttivalmentajtuki ja tutor-tuki, jotka mahdollistavat JJK:ssa talenttivalmennuksen ja alle 10v ikäisten joukkueiden valmentajien tukemisen JJK:n ja yhteistyöseurojen joukkueissa.

JJK junioreilla on erinomaiset resurssit jalkapalloharrastuksen järjestämiseen ja toiminnan laatu on vertailukelpoista kansallisella tasolla. Emme luonnollisesti tingi oman toimintamme laadusta, mutta tavoitteenamme on että pystymme aidosti auttamaan myös muita seuroja oman toimintansa kehittämisessä. Keskisuomalaisen jalkapalloyhteisön yhteinen etu on että, täältä kasvaa innostavan ja kannustavan valmennuksen myötä paljon hyvän liikunta- ja lajitaitojen peruskoulutuksen saaneita pelaajia ja innokkaita jalkapalloihmisiä.


JJK:n tutortoiminnasta vastaava Ossi Kaski sparraamassa LKP:n valmentajia Laukaassa.


   
Lisää uutisia
JJK Juniorit ry
«  Syyskuu   »
Kategoriat