Valmennuslinjan päivitetty 5v5-vaihe on valmis!
28.8.2020 10:54 Uutiset / Pääsivusto

Innostus on päivitetyn pelaajapolun alun tärkein tekijä.

JJK Junioreiden valmennuslinjan päivitystyö on edennyt siihen pisteeseen, että sen ensimmäinen porras on saatu valmiiksi. Valmennuslinja rakentuu ajatukselle neljästä palkista eli ikävaiheesta, joilla on omat erityispiirteensä. Valmennuslinja ottaa nämä erityispiirteet huomioon kullekin palkille asetetun tavoitteen, valmentajaprofiilin ja harjoittelun sisältöjen kautta. Nyt valmistunutta ensimmäistä palkkia kutsumme INNOSTUS-vaiheeksi. Innostus-palkki kattaa toiminnan 6-9-vuotiaiden lasten kanssa eli JJK:n kolme nuorinta ikäkausijoukkuetta, pienen kentän 5v5-joukkueet.

Päivittyneen valmennuslinjan tärkein tehtävä on näkyä kentällä jokapäiväisessä tekemisessämme. Innostus-vaiheen valmistuminen ei siksi tarkoita yksittäistä dokumenttia tai opasta, joka julkaisunsa jälkeen jää hyllylle pölyttymään. Konkreettiset asiat tai toimet, joita innostus-vaiheen valmistuminen tarkoittaa, ovat valmennuslinjasta johdetut kausisuunnitelmat, sisäisen valmentajakoulutuksen sisällöt, materiaalit innostus-vaiheen valmentajien tueksi (valmentajan opas ja harjoituspankki) sekä seuran päätoimisen työntekijän aktiivinen tuki joukkueiden harjoittelun suunnittelussa ja toteutuksessa.

Innostus-vaiheen harjoittelun ydin ovat nimensä mukaisesti patoamaton into peliä ja liikkumista kohtaan, kova vauhti ja valtava määrä tekemistä. Valmentajiemme toiminnassa tämä tulee näkymään heittäytymisenä täysillä mukaan toimintaan. Haluamme omalla toiminnallamme näyttää esimerkkiä ja intohimoa urheilua kohtaan. Valmentajat antavat runsaasti rehellistä, positiivista palautetta ja kannustavat yrittämään täysillä. Harjoitusten mielekkyys luodaan jämäkällä ja turvallisella organisoinnilla. Vältämme pitkiä puheita ja taukoja, ja haluamme antaa lapsille mahdollisimman paljon aikaa juosta pallon kanssa.

Innostus-vaiheessa luodaan pohja elinikäiselle liikunnan riemulle. Haluamme, että toiminnassamme lasten kasvoilta paistaa ilo, samalla kun päästä valuu hiki. Toimintamme onnistumista mitataankin lasten kokemalla fiiliksellä sekä liikkeen ja toiminnan määrällä. Pelaamme säännöllisesti muita joukkueita vastaan, mutta otteluiden tulokset ovat merkitykseltään toissijaisia. Tärkeämpiä asioita ovat jokaisen lapsen onnistumisten huomaaminen ja yrittämiseen kannustaminen.

Jotta toiminta peli- ja harjoituskentällä näyttää yllä kuvatunlaiselta, panostamme vahvasti toiminnan suunnitteluun ja jatkuvaan reflektointiin sen toteutuksesta. Suunnittelussa otetaan huomioon lajin fyysiset, tekniset, taktiset ja henkiset vaatimukset pitkällä aikavälillä, mutta harjoitteet toteutetaan ikävaiheelle sopivalla tavalla. Vaikka into ja vauhti ovatkin ensimmäisten vuosien avainsanat, löytyy niiden takaa selkeä suunnitelma, mitä ominaisuuksia esimerkiksi hippaleikillä halutaan kehittää.

Jokaisella uudella aloittavalla ikäkausijoukkueella on ensimmäisen kauden ajan mukanaan seuran ammattilainen (ikäluokkavastaava) muun valmennustiimin tukena. Näin pystymme alusta asti juurruttamaan haluamiamme toimintaperiaatteita joukkueen toimintaan ja ennen kaikkea takaamaan lapsille suotuisan harrastusympäristön. Ikäluokkavastaavan tuki jatkuu toki ensimmäisen kauden jälkeenkin tiiviinä joukkueen parissa. Ikäluokkavastaava auttaa joukkueen valmennustiimiä toiminnan suunnittelussa, seuraa harjoitusten toteutusta sekä kouluttaa ja tutoroi valmentajia säännöllisesti. Lisäksi ikäluokkavastaava vetää lisäharjoittelua innokkaille pelaajille joukkueharjoitusten päälle.

Seuraavana valmennuslinjan päivitysprosessissa on vuorossa toinen palkki eli OPETUS-vaihe (10-13-vuotiaat).

Katso JJK TV:n video innostus-vaiheen toiminnasta.

Lisätietoja:

Innostus-vaihe: Ossi Kaski, ossi.kaski@jjk.fi

Koko valmennuslinja: Mikko Manninen, mikko.manninen@jjk.fi


   
Lisää uutisia
JJK Juniorit ry
«  Joulukuu   »
Kategoriat