JJK 15 -ikäkausijoukkue aloittaa toimintansa - liity mukaan!
Julkaistu: 18.08.2021 00.00

JJK 15 -ikäkausijoukkue aloittaa toimintansa - liity mukaan!

JJK käynnistää vuonna 2015 syntyneille pelaajille tarkoitetun ikäkausijoukkueen syysloman jälkeen viikolla 43. Joukkueen toimintaan voi käydä vapaasti tutustumassa kokeilujakson ajan 6.9.-4.10. (vkot 36-40) maanantaisin klo 17.15-18.15 Vehkalammen tekonurmella. Viikosta 43 eteenpäin harjoituksia tullaan pitämään kahdesti viikossa ja pelitapahtumia 1-2 kertaa kuukaudessa. Harjoitusajat ja -paikat selviävät myöhemmin.

Ikäkausijoukkue on hyvä paikka harrastaa jalkapalloa, jos lapsella on luontainen halu liikkua ja pelata. Ikäkausijoukkueen toiminta on ympärivuotista. Jos lapsi haluaa kokeilla jalkapalloharrastusta, mutta ei ole vielä varma, onko se itselle sopiva laji, Ketun talvifutis -ryhmä on hyvä vaihtoehto. Ketun talvifutis ja ikäkausijoukkuetoiminta eroaa siinä, että talvifutiksessa tapahtumia on kerran viikossa (ikäkausijoukkueessa kahdesti) ja talvifutiksen toiminta-aika on lyhyempi. Lisätietoja talvifutisryhmästä täältä.

Ikäkausijoukkueen toimintaa ohjaa JJK Junioreiden valmennuslinja. Valmennuslinja rakentuu ajatukselle neljästä palkista eli ikävaiheesta, joilla on omat erityispiirteensä. Valmennuslinja ottaa nämä erityispiirteet huomioon kullekin palkille asetetun tavoitteen, valmentajaprofiilin ja harjoittelun sisältöjen kautta. Valmennuslinjan ensimmäistä palkkia kutsumme INNOSTUS-vaiheeksi. Innostus-palkki kattaa toiminnan 6-9-vuotiaiden lasten kanssa eli JJK:n kolme nuorinta ikäkausijoukkuetta.

Innostus-vaiheen harjoittelun ydin ovat nimensä mukaisesti patoamaton into peliä ja liikkumista kohtaan, kova vauhti ja valtava määrä tekemistä. Valmentajiemme toiminnassa tämä tulee näkymään heittäytymisenä täysillä mukaan toimintaan. Haluamme omalla toiminnallamme näyttää esimerkkiä ja intohimoa urheilua kohtaan. Valmentajat antavat runsaasti rehellistä, positiivista palautetta ja kannustavat yrittämään täysillä. Harjoitusten mielekkyys luodaan jämäkällä ja turvallisella organisoinnilla. Vältämme pitkiä puheita ja taukoja, ja haluamme antaa lapsille mahdollisimman paljon aikaa juosta pallon kanssa.

Innostus-vaiheessa luodaan pohja elinikäiselle liikunnan riemulle. Haluamme, että toiminnassamme lasten kasvoilta paistaa ilo, samalla kun päästä valuu hiki. Toimintamme onnistumista mitataankin lasten kokemalla fiiliksellä sekä liikkeen ja toiminnan määrällä. Pelaamme säännöllisesti muita joukkueita vastaan, mutta otteluiden tulokset ovat merkitykseltään toissijaisia. Tärkeämpiä asioita ovat jokaisen lapsen onnistumisten huomaaminen ja yrittämiseen kannustaminen.

Jotta toiminta peli- ja harjoituskentällä näyttää yllä kuvatunlaiselta, panostamme vahvasti toiminnan suunnitteluun ja jatkuvaan reflektointiin sen toteutuksesta. Suunnittelussa otetaan huomioon lajin fyysiset, tekniset, taktiset ja henkiset vaatimukset pitkällä aikavälillä, mutta harjoitteet toteutetaan ikävaiheelle sopivalla tavalla. Vaikka into ja vauhti ovatkin ensimmäisten vuosien avainsanat, löytyy niiden takaa selkeä suunnitelma, mitä ominaisuuksia esimerkiksi hippaleikillä halutaan kehittää.

Jokaisella uudella aloittavalla ikäkausijoukkueella on ensimmäisen kauden ajan mukanaan seuran ammattilainen (ikäluokkavastaava) muun valmennustiimin tukena. Näin pystymme alusta asti juurruttamaan haluamiamme toimintaperiaatteita joukkueen toimintaan ja ennen kaikkea takaamaan lapsille suotuisan harrastusympäristön. Ikäluokkavastaavan tuki jatkuu toki ensimmäisen kauden jälkeenkin tiiviinä joukkueen parissa. Ikäluokkavastaava auttaa joukkueen valmennustiimiä toiminnan suunnittelussa, seuraa harjoitusten toteutusta sekä kouluttaa ja tutoroi valmentajia säännöllisesti.

Ilmoittautuminen JJK 15 -ikäkausijoukkueen kokeilujaksolle tällä lomakkeella.


Lisätietoja: Ossi Kaski, ossi.kaski@jjk.fi