Pelikirja vanhemmille

Juniorijalkapallo on liikunnan harrastamisen ja jalkapallotaitojen lisäksi monipuolista kasvatustoimintaa ja parhaimmillaan täynnä elämyksiä. Meidän kaikien lasten nuorten urheilussa mukana olevien on tärkeätä ymmärtää vastuumme aikuisina roolimalleina ja esimerkkeinä, kun olemme paikalla harjoitus- ja ottelutapahtumissa ja kun keskustelemme lastemme kanssa heidän harrastuksestaan.

Kiteytyksiä lasten ja nuorten jalkapallosta (klikkaa isommaksi)


Seuratoiminnasta
"Urheiluseuratoiminta on aatteellista yhdistystoimintaa, jossa jäsenistö järjestää toimintaa jäsenistölle". Käytännössä tämä tarkoittaa että JJK juniorien toiminnan tavoitteena on edistää sääntöjensä mukaan lasten ja nuorten jalkapallotoimintaa ja terveellisiä elämäntapoja. Seuran toiminnasta vastaa seuran hallitus ja käytännön toteutuksesta huolehtivat seuran työntekijät ja suuri joukko vapaaehtoisia seuratoimijoita eri tehtävissä seurassa ja joukkueissa. Ilman vapaaehtoisten työpanosta seuratoiminta ei ole mahdollista.

Joukkueen jäsenenä toimiminen.
Seuratoiminnassa mukana oleminen edellyttää sitoutumista seuran ja erityisesti oman joukkueen toimintaan ja tavoitteisiin. Tavoitteisiin sitoutuminen tarkoittaa perustasolla sitä että samalla lupaa osallistua joukkueen tapahtumiin. Mukana olevien pelaajien sitoutuneisuus on joukkueen toiminnan lähtökohta ja se mahdollistaa yhteisten tavoitteiden saavuttamisen. JJK Junioreissa on erilaisia joukkueita, jotka tarjoavat eri määriä toimintaa, mutta kaikissa sitoutuminen toimintaan tarkoittaa samaa. Joukkueita ohjeistetaan laatimaan yhdessä pelaajian kanssa joukkueen pelisäännöt ja vanhempien kanssa vanhempien pelisäännöt. Lasten kanssa kannattaa keskustella siitä millaiset ne ovat ja miksi joukkueella pitää olla yhteiset säännöt.

Monipuolinen ja riittävä liikkuminen sekä motoristen taitojen kehittäminen
Jo terveysliikuntasuositukset lähtevät siitä että lapsi liikkuu alle kouluikäisenä kolme tuntia päivä ja vielä murrosiässäkin vähintään 1 1/2 tuntia päivässä. Alakouluikäisille joukkueemme tarjoavat laadukasta joukkuetoimintaa enimmillään 8-9 tuntia viikossa, joten tämän lisäksi tarvitaan vielä paljon lajiharjoittelua ja liikkumista. JJK-juniorien resepti terveeseen elämään ja mahdolliseen myöhemmin alkavan ammattimaisen ja tavoitteellisen urheilun perustan luomiseen on joukkueharjoittelu + ohjattu lisäharjoittelu ja omatoimiset kettuvuorot + runsas muu pelaaminen ja liikunta omalla ajalla. Suunnitelmallinen ja tavoitteellinen harrastaminen on myös erinomaista oman toiminnan ohjauksen harjoittelua. Mitä kaikkea haluan tehdä? Milloin ehdin sen tekemään? Mikä on minulle tärkeää?Jokainen perhe ja ennenkaikkea lapsi voi sekoittaa näistä haluamansa sekoituksen oman makunsa mukaan.

Lepo ja ravinto
Ravinto ja riittävä lepo harjoitusten välillä on yhtä tärkeää kuin harjoittelu. Monipuolinen ja riittävä syöminen on urheilijan kehittymisen edellytys.
Oikea harjoittelun ja levon suhde on myös kehittymisen kannalta tärkeää. On hyvä muistaa että "kehitys tapahtuu levossa" Tämä tarkoittaa että harjoitusten välisenä palautumisaikana elimistö sopeutuu harjoitusärsykkeeseen ja harjoituksen kohteena ollut ominaisuus kehittyy. Kannattaa keskustella lasten kanssa siitä mikä on riittävä unen määrä ja kuinka paljon aikaa vietetään ruudun äärellä .

Kilpailullisuus ja tavoiteellisuus
Urheiluharrastukseen liittyy aina tavalla tai toisella tulokset ja tulosten vertailu. Kilpailullinen toiminta on parhaimmillaan koukuttavan hauskaa ja tarjoaa aivan uskomattomia elämyksiä. Huonoimmillaan harrastuksesta tulee taakka ja saattaa aiheuttaa nuoressa pelaajassa tunteen, että en enää ikinä halua pelata jalkapalloa. Pahinta myrkkyä lapsen itsetunnolle ja kehitykselle sekä joukkueen yhteishengelle on arvosteleminen, pettymyksen osoittaminen, väheksyminen, vertaileminen ja pakottaminen. Tällaisessa paineessa yksikään meistä ei yllä parhaimpaansa.

Turvallisuus
JJK juniorit haluaa olla turvallinen ja iloa tuottava harrastuspaikka kaikille. Huolehdimme että toiminta järjestetään asianmukaisissa olosuhteissa ja mahdolliset riskit huomioidaan ja minimoidaan. Odotamme myös toiminnassamme mukana olevilta aikuisilta kunnioittavaa ja asiallistä käytöstä lapsia ja nuoria kohtaan. Toivomme, että ilmoitat joukkueen valmentajalle tai seuran toiminnajohtajalle heti, jos kohtaat kiusaamista tai muuta epäasiallista käyttäytymistä seuramme järjestämän toiminnan parissa.
Ilmoita havaintosi epäasiallisesta toiminnasta: juniorit@jjk.fi. Käsittelemme viestisi luottamuksella. Viesti menee seuran toiminnanjohtajalle.

Lapsesi elää ja toteuttaa omia unelmiaan. Lapsen menestys tai menestymättömyys urheilussa ei kuvasta sitä, millainen olet vanhempana.

Lisätietoa:

JJK Juniorit: Pelaajan polku
JJK Juniorit: Vamman sattuessa

Terve urheilija: urheilijan ravitsemus
Terve urheilija: säännöllinen elämänrytmi ja uni


   
Lisää uutisia
JJK Juniorit ry
«  Kesäkuu   »
Ma Ti Ke To Pe La Su
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
 
Kategoriat