Pelikirja vanhemmille

Juniorijalkapallo on liikunnan harrastamisen ja jalkapallootaitojen lisäksi monipuolista kasvatustoimintaa ja parhaimmillaan täynnä elämyksiä.


Joukkueen jäsenenä toimiminen.
Seuratoiminnassa mukana oleminen edellyttää sitoutumista seuran ja erityisesti oman joukkueen toimintaan ja tavoitteisiin. Tavoitteisiin sitoutuminen tarkoittaa perustasolla sitä että samalla lupaa osallistua joukkueen tapahtumiin. Mukana olevien pelaajien sitoutuneisuus on joukkueen toiminnan lähtökohta ja se mahdollistaa yhteisten tavoitteiden saavuttamisen. JJK Junioreissa on erilaisia joukkueita, jotka tarjoavat eri määriä toimintaa, mutta kaikissa sitoutuminen toimintaan tarkoittaa samaa. Joukkueita ohjeistetaan laatimaan yhdessä pelaajian kanssa joukkueen pelisäännöt ja vanhempien kanssa vanhempiemn pelisäännöt. Lasten kanssa kannattaa keskustella siitä millaiset ne ovat ja miksi joukkueella pitää olla yhteiset säännöt.

Monipuolinen ja riittävä liikkuminen sekä motoristen taitojen kehittäminen
Jo terveysliikuntasuositukset lähtevät siitä että lapsi liikkuu alle kouluikäisenä kolme tuntia päivä ja vielä murrosiässäkin vähintään 1 1/2 tuntia päivässä. Alakouluikäisille joukkueemme tarjoavat laadukasta joukkuetoimintaa enimmillään 8-9 tuntia viikossa, joten tämän lisäksi tarvitaan vielä paljon lajiharjoittelua ja liikkumista. JJK-juniorien resepti terveeseen elämään ja mahdolliseen myöhemmin alkavan ammattimaisen ja tavoitteellisen urheilun perustan luomiseen on joukkueharjoittelu + ohjattu lisäharjoittelu ja omatoimiset kettuvuorot + runsas muu pelaaminen ja liikunta omalla ajalla. Suunnitelmallinen ja tavoitteellinen harrastaminen on myös erinomaista oman toiminnan ohjauksen harjoittelua. Mitä kaikkea haluan tehdä? Milloin ehdin sen tekemään? Mikä on minulle tärkeää?Jokainen perhe ja ennenkaikkea lapsi voi sekoittaa näistä haluamansa sekoituksen oman makunsa mukaan.

Lepo ja Ravinto
Ravinto ja Riittävä ja monipuolinen syöminen sekä riittävä lepo hatrjoitusten välillä on yhtä tärkeää kuin harjoittelu. Monipuolinen ja riittävä syöminen on urheilijan kehittymisen edellytys.
Oikea harjoittelun ja levon suhde on myös kehittymisen kannalta tärkeää. On hyvä muistaa että "kehitys tapahtuu levossa" Tämä tarkoittaa että harjoitusten välisenä palautumisaikana elimistö sopeutuu harjoitusärsykkeeseen ja harjoituksen kohteena ollut ominaisuus kehittyy. Kannattaa keskustella lasten kanssa siitä mikä on riittävä unen määrä ja kuinka paljonvietetään aikaa ruudun äärellä .

Kilpailullisuus ja tavoiteellisuus

Urheiluharrastukseen liittyy aina tavalla tai toisella tulokset ja tulosten vertailu. Kilpailullinen toiminta on parhaimmillaan koukuttavan hauskaa ja tarjoaa aivan uskomattomia elämyksiä. Huonoimmillaan harrastuksesta tulee taakka ja saattaa aiheuttaa nuoressa pelaajassa tunteen, että en enää ikinä halua pelata jalkapalloa. Pahinta myrkkyä lapsen itsetunnolle ja kehitykselle sekä joukkueen yhteishengelle on arvosteleminen, pettymyksen osoittaminen, väheksyminen, vertaileminen ja pakottaminen. Tällaisessa paineessa yksikään meistä ei yllä parhaimpaansa.

Muistathan että lapsesi elää ja toteuttaa omia unelmiaan. Lapsesi menestys tai menestymättömyys urheilussa ei kuvasta sitä, millainen olet vanhempana.

Lisätietoa:

JJK Juniorit: Pelaajan polku
JJK Juniorit: Vamman sattuessa

Terve urheilija: urheilijan ravitsemus
Terve urheilija: säännöllinen elämänrytmi ja uni

   
Lisää uutisia
JJK Juniorit ry
«  Helmikuu   »
Ma Ti Ke To Pe La Su
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728
 
Kategoriat