pelikirja vanhemmille

Juniorijalkapallo on monipuolista kasvatustoimintaa ja parhaimmillaan täynnä elämyksiä. Osa lasten pelikavereista tulee säilymään kaverina ja muistot pysyvät mukana koko elämän.

Seuratoiminnassa mukana oleminen edellyttää sitoutumista seuran ja erityisesti oman joukkueen toimintaan ja tavoitteisiin. Tavoitteisiin sitoutuminen tarkoittaa perustasolla sitä että samalla lupaa osallistua joukkueen tapahtumiin. Mukana olevien pelaajien sitoutuneisuus on joukkueen toiminnan lähtökohta ja se mahdollistaa yhteisten tavoitteiden saavuttamisen. JJK Junioreissa on erilaisia joukkueita, jotka tarjoavat eri määriä toimintaa, mutta kaikissa sitoutuminen toimintaan tarkoittaa samaa.

Jo terveysliikuntasuositukset lähtevät siitä että lapsi liikkuu alle kouluikäisenä kolme tuntia päivä ja vielä murrosiässäkin vähintään 1 1/2 tuntia päivässä. Alakouluikäisille joukkueemme tarjoavat laadukasta joukkuetoimintaa enimmillään 8-9 tuntia viikossa, joten tämän lisäksi tarvitaan vielä paljon lajiharjoittelua ja liikkumista. JJK-juniorien resepti terveeseen elämään ja mahdolliseen myöhemmin alkavan ammattimaisen ja tavoitteellisen urheilun perustan luomiseen on joukkueharjoittelu + ohjattu lisäharjoittelu ja omatoimiset kettuvuorot + runsas muu pelaaminen ja liikunta omalla ajalla. Suunnitelmallinen ja tavoitteellinen harrastaminen on myös erinomaista oman toiminnan ohjauksen harjoittelua. Mitä kaikkea haluan tehdä? Milloin ehdin sen tekemään? Mikä on minulle tärkeää?

Jokainen perhe ja ennenkaikkea lapsi voi sekoittaa näistä haluamansa sekoituksen oman makunsa mukaan.

Urheiluharrastukseen liittyy aina tavalla tai toisella tulokset ja tulosten vertailu. Kilpailullinen toiminta on parhaimmillaan koukuttavan hauskaa ja tarjoaa aivan uskomattomia elämyksiä. Huonoimmillaan harrastuksesta tulee taakka ja saattaa aiheuttaa nuoressa pelaajassa tunteen, että en enää ikinä halua pelata jalkapalloa. Pahinta myrkkyä lapsen itsetunnolle ja kehitykselle sekä joukkueen yhteishengelle on arvosteleminen, pettymyksen osoittaminen, väheksyminen, vertaileminen ja pakottaminen. Tällaisessa paineessa yksikään meistä ei yllä parhaimpaansa.

Muistathan että lapsesi elää ja toteuttaa omia unelmiaan. Lapsesi menestys tai menestymättömyys urheilussa ei kuvasta sitä, millainen olet vanhempana.

Lisätietoa:

JJK Juniorit: Pelaajan polku
JJK Juniorit: Vamman sattuessa
   
Lisää uutisia
JJK Juniorit ry
«  Joulukuu   »
Ma Ti Ke To Pe La Su
12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Kategoriat