JJK 14 ottaa mukaan uusia pelaajia
JJK Juniorit ryJulkaistu: 19.08.2021 00.00

JJK 14 ottaa mukaan uusia pelaajia

JJK 14 -ikäkausijoukkue ottaa mukaan uusia pelaajia. Ikäkausijoukkue on hyvä paikka harrastaa jalkapalloa, jos lapsella on luontainen halu liikkua ja pelata. Ikäkausijoukkueen toiminta on ympärivuotista. Joukkue harjoittelee kahdesti viikossa ja pelitapahtumia järjestetään n. kaksi kertaa kuukaudessa. Jos lapsi haluaa kokeilla jalkapalloharrastusta, mutta ei ole vielä varma, onko se itselle sopiva laji, Ketun talvifutis -ryhmä on hyvä vaihtoehto. Ketun talvifutis ja ikäkausijoukkuetoiminta eroavat siinä, että talvifutiksessa tapahtumia on kerran viikossa (ikäkausijoukkueessa kahdesti) ja talvifutiksen toiminta-aika on lyhyempi. Lisätietoja talvifutisryhmästä täältä.

Ikäkausijoukkueen toimintaa ohjaa JJK Junioreiden valmennuslinja. Valmennuslinja rakentuu ajatukselle neljästä palkista eli ikävaiheesta, joilla on omat erityispiirteensä. Valmennuslinja ottaa nämä erityispiirteet huomioon kullekin palkille asetetun tavoitteen, valmentajaprofiilin ja harjoittelun sisältöjen kautta. Valmennuslinjan ensimmäistä palkkia kutsumme INNOSTUS-vaiheeksi. Innostus-palkki kattaa toiminnan 6-9-vuotiaiden lasten kanssa eli JJK:n kolme nuorinta ikäkausijoukkuetta.

Innostus-vaiheen harjoittelun ydin ovat nimensä mukaisesti patoamaton into peliä ja liikkumista kohtaan, kova vauhti ja valtava määrä tekemistä. Valmentajiemme toiminnassa tämä tulee näkymään heittäytymisenä täysillä mukaan toimintaan. Haluamme omalla toiminnallamme näyttää esimerkkiä ja intohimoa urheilua kohtaan. Valmentajat antavat runsaasti rehellistä, positiivista palautetta ja kannustavat yrittämään täysillä. Harjoitusten mielekkyys luodaan jämäkällä ja turvallisella organisoinnilla. Vältämme pitkiä puheita ja taukoja, ja haluamme antaa lapsille mahdollisimman paljon aikaa juosta pallon kanssa.

Innostus-vaiheessa luodaan pohja elinikäiselle liikunnan riemulle. Haluamme, että toiminnassamme lasten kasvoilta paistaa ilo, samalla kun päästä valuu hiki. Toimintamme onnistumista mitataankin lasten kokemalla fiiliksellä sekä liikkeen ja toiminnan määrällä. Pelaamme säännöllisesti muita joukkueita vastaan, mutta otteluiden tulokset ovat merkitykseltään toissijaisia. Tärkeämpiä asioita ovat jokaisen lapsen onnistumisten huomaaminen ja yrittämiseen kannustaminen.

Jotta toiminta peli- ja harjoituskentällä näyttää yllä kuvatunlaiselta, panostamme vahvasti toiminnan suunnitteluun ja jatkuvaan reflektointiin sen toteutuksesta. Suunnittelussa otetaan huomioon lajin fyysiset, tekniset, taktiset ja henkiset vaatimukset pitkällä aikavälillä, mutta harjoitteet toteutetaan ikävaiheelle sopivalla tavalla. Vaikka into ja vauhti ovatkin ensimmäisten vuosien avainsanat, löytyy niiden takaa selkeä suunnitelma, mitä ominaisuuksia esimerkiksi hippaleikillä halutaan kehittää.

Joukkueen valmennustiimin tukena toimii ikäluokkavastaava. Näin pystymme alusta asti juurruttamaan haluamiamme toimintaperiaatteita joukkueen toimintaan ja ennen kaikkea takaamaan lapsille suotuisan harrastusympäristön. Ikäluokkavastaava auttaa joukkueen valmennustiimiä toiminnan suunnittelussa, seuraa harjoitusten toteutusta sekä kouluttaa ja tutoroi valmentajia säännöllisesti.

Jos olet kiinnostunut liittymään mukaan joukkueeseen, ota yhteyttä ikäluokkavastaavaan: Ossi Kaski, ossi.kaski@jjk.fi