Tavoitteena laadukas toiminta!
3.9.2020 13:06 Uutiset / Pääsivusto

JJK:n tavoitteena on kokonaisvaltaisesti laadukas seura jossa, sekä valmennuksen taso, että harrastuksen mahdollistava toimintaympäristö on alueen paras. Olemme mukana Suomen Palloliiton laatuseurajärjestelmässä joka tukee seuroja laadun kehittämisessä.

Olemme JJK:ssa ottaneet kuluvalle syksylle ison haasteen vastaan ja käymme koko seuratoiminnan läpi yhdessä Suomen palloliiton seurakehitttäjien kanssa. Palloliiton laatujärjestelmä tukee seuran kehittämistä kolmella osa-alueella (urheilutoiminnassa, johtamisessa ja viestintä/markkinoinnissa) ja viidellä eri tasolla. Tasojen kriteerien vaativuus kasvaa alkaen tasolta 1 ja päättyen tasolle 5. Aloitimme syksyn tutkailemalla seuran toimintaa seuran hallinnon, viestinnän ja markkinoinnin osalta. Nämä osa-alueet todettiin hyviksi ja tason 4 kriterit täyttäviksi.

Jatkamme prosessia syksyn aikana vielä urheilutoiminnan osalta ja uskomme että voimme vielä tämän syksyn aikana uutisoida todisteiden kanssa, että JJK on yksi Suomen laadukkaimmista seurayhteisöistä. Tällä hetkellä laatuseurajärjestelmässä tason 4 tai 5 kokonaisuudessaan saavuttaneita seuroja on koko Suomessa vain yhdeksän.

Seuran toiminnan tason mittaamisessa ensisijaisena tavoitteena ei tietenkään ole se, että voimme kertoa olevamme jollain numeerisella tasolla, vaan se että prosessin aikana joudumme läpikäymään toimintatapamme ja käytäntömme kaikilla osa-alueilla ja saamme palautetta siitä miten olemme onnistuneet sekä kehitysideoita siihen miten pystymme vielä parempaan.

Nyt tarkastellut osa-alueet tukevat seuratoiminnan näkyvintä osa-aluetta eli urheilutoimintaa. Tässä jäävuoren huippu, joka näkyy jalkapalloa seuraaville on joukkueiden kilpailullinen menestys. Se onkin yksi mittari onnistumisestamme, mutta laadukas pelaajakehitys ja valmennustoiminta on paljon muutakin kuin yksittäisen pelin tai sarjan lopputulos. Joukkueen menestys tukee yksilön kehittymistä, vain jos toiminta on muutenkin laadukkaasti järjestettyä. Laatua taas mielestämme on mm. toiminnan suunnitelmallisuus ja pitkäjänteisyys, pelaajien yksilöllinen huomioiminen, riittävästi harjoituskertoja hyvissä harjoitteluolosuhteissa, koulutetut ja itsensä kehittämisestä kiinnostuneet valmentajat, joiden tukena ovat liikunnan ja lajin ammattilaiset jne. Näissä olemme jo nyt alueella johtava seura, mutta haluamme ehdottomasti olla vielä parempia.


   
Lisää uutisia
JJK Juniorit ry
«  Joulukuu   »
Kategoriat