KORTTELILIIGA 25v.
15.6.2021 13:20 Uutiset / Pääsivusto

Keskimaan kortteliliigan kesä on JJK-juniorien osalta juhlavuosi.

Kentän laidalta löytyy tulevan viikonlopun peleissä hyvin todennäköisesti useampia entisiä kortteliliigalaisia kannustamassa uutta kortteliliigasukupolvea. Kortteliliigaa käynnistämässä ollut, tuolloin JJK juniorien junioripäällikkönä työskennellyt Antti-Pekka Nikula muistelee, että aivan ensimmäisenä kesänä 1996 kortteliliigassa oli mukana 300-400 poikaa ja määrä kasvoi alkuvuosina nopeasti yli viidensadan pelaajan rajan. Alkuaikojen jälkeen kesän harrastusmahdollisuudet ovat lisääntyneet paljon, mutta JJK:n kortteliliiga on vakiinnuttanut osallistujamäärän reiluun neljäänsataan pelaajaan ja kun lukuun lisätään JyPK:n ja FCV:n kortteliliigalaiset kokonaismäärä pandemiaa edeltävinä kesinä oli 800-900 pelaajaa/vuosi.

Kortteliliigan konsepti on ollut sama koko sen olemassaolon ajan. Kaikki ovat tervetulleita mukaan ja harjoitukset järjestetään eri puolilla Jyväskylää lasten lähikentillä. Pelipäivinä kaikki kokoontuvat samaan paikkaan pelaamaan otteluita toisia korttelijoukkueita vastaan. Myös pelaajille tärkeät oma pelipaita ja pallo ovat kuuluneet kortteliliigapelaajan pakettiin alusta saakka. JyPK ja tytöt tulivat mukaan kortteliliigayhteistyöhön heti alkuvuosien jälkeen viime vuosituhannella. FCV liittyi joukkoon 2013 ja on ollut siitä asti kolmantena seurana mukana yhteistyössä.

Suurimmat muutokset matkan varrella kortteliliigassa liittyvät olosuhteisiin ja tiedon kulkuun. Tieto kortteliliigasta lapsille jaettiin alkuaikoina paperilla kouluissa ja lapset ilmoitettiin mukaan postin kautta ja pelit ja harjoitukset järjestettiin hiekkakentillä. Nyt pelataan pehmeällä keinoalustalla ja tieto kulkee nopeasti ja helposti kaikille. Jotain Kortteliliigassa ei kuitenkaan muutu. Liikunnan ja pelaamisen ilo sekä yhdessä tekemisen riemu on aivan yhtä suurta sekä nykysukupolvella että yhdeksänkymmenluvun lopun lapsilla.

Kortteliliiga on saanut myös kansallista tunnustusta. Vuonna 2016 Jyväskylän kortteliliiga palkittiin Suomen Palloliiton Vuoden Grassroots-seura palkinnolla.

Keskimaan kortteliliigan kesän 2021 ensimmäinen turnauspäivä järjestetään Viitaniemen liikuntapuistossa lauantaina 19.6. klo 9:00-15:00. Harjoitukset lähikentillä alkoivat jo toukokuussa ja lauantaina kaikki noin 680 kortteliliigalaista pelaavat kesän ensimmäiset ottelunsa. Luvassa on siis yhdeksän jalkapallokentällistä liikunnan iloa ja riemua kerrallaan koko päivän ajan.


   
Lisää uutisia
JJK Juniorit ry
«  Lokakuu   »
Kategoriat