JOUKKUEET- ikäkausijoukkueissa toimitaan tavoitteellisesti ikäluokan erityispiirteet huomioideni
JyPK-JJK Juniorit ryJulkaistu: 01.01.2024 07.15

JOUKKUEET- ikäkausijoukkueissa toimitaan tavoitteellisesti ikäluokan erityispiirteet huomioideni

JyPK-JJK junioreissa ikäkausijoukkuetoiminnan tavoitteena on mahdollistaa oman huipun tavoittelu.
JyPK-JJK juniorien pelaajapolku rakentuu ajatukselle neljästä palkista eli ikävaiheesta, joilla on omat erityispiirteensä. Valmennuslinja ottaa nämä erityispiirteet huomioon kullekin palkille asetetun tavoitteen, valmentajaprofiilin ja harjoittelun sisältöjen kautta. Harjoittelu on kaikissa vaiheissa monipuolista ja suunnittelussa huomioidaan painopisteiden lisäksi myös muut lajissa olennaiset osa-alueet (teknis,-taktinen, fyysinen, henkis-sosiaalinen)

INNOSTUSVAIHEESSA (F7-F9, 5v5 peli) keskeiset tavoitteet liittyvät peliin heittäytymiseen. Harjoituksissa ja peleissä painottuvat innostus, vauhti ja toistot. Ikäluokassa on vain yksi joukkue, jota jaetaan tarpeen mukaan ryhmiin harjoituksissa ja peleissä. Mukaan otetaan uusia innokkaita pelaajia syksyisin jos vain joukkueissa on tilaa.

OPETUSVAIHEESSA (E10-D13) painopisteenä on yksilön lajivalmiudet. Pienpelien kautta opiskellaan yksilön perustaitoja eri pelirooleissa ja -tilanteissa. Harjoittelu tapahtuu pääsääntöisesti pienpelien avulla. Ikäluokassa on vain yksi joukkue jota jaetaan harjoituksissa ja peleissä ryhmiin pelaajien taso ja tarkoituksenmukaisuus huomioiden. Joukkueissa pelaamisen edellytyksenä on sitoutuminen joukkueen tavoitteisiin ja harjoitusmääriin.

Yläkouluun siirtyminen aloittaa VAUHTIVUODET (C14-C15) Tässä vaiheessa edellisessä vaiheessa opittuun yhdistetään kansallisen huipputason pelinopeus. Fyysisten ominaisuuksien harjoitteluun panostetaan myös voimakkaasti, ikävaiheen vaatimukset huomioiden. Syksyisin joukkueita muodostettaessa tehdään tarvittaessa valintoja ja joukkueen sisällä voidaan tehdä tarvittaessa jakoja harjoitus- ja peliryhmiin.

JALOSTUSVAIHEESSA (B16=>) Tavoitteena on pelaajan kokonaisvaltainen pelin ymmärtäminen ja urheilijan elämäntapa.

Joukkueiden yhteystiedot

Kaikissa vaiheissa ja joukkueissa JJK-junioreilla on nimetty päätoiminen vastuuhenkilö, joka vastaa vaiheeseen suunniteltujen sisältöjen toteuttamisesta joukueiden toiminnassa ja auttaa ja tukee joukkueiden valmennustiimejä toiminnan toteuttamisessa.
JyPK-JJK juniorien henkilökunta

Tästä voit tutustua tarkemmin seuran valmennuslinjaan

Junioritoiminta tarvitsee tekijänsä. Ikäkausijoukkueiden toiminta ei onnistu ilman vanhempien panosta. JJK juniorien ammattilaiset vastaavat ensisijaisesti valmentajien hankkimisesta, mutta muut joukkueiden toimihenkilöt nimetään vanhempien keskuudesta. Seura on tässäkin toimijoiden tukena mm. tukimateriaalien kautta

Juniorijoukkueiden toimihenkilöinen käsikirja

Vanhempien rooli ja vastuut seuratoiminnassa