JyPK-JJK JUNIORIT -  junioriurheilun laatuseura! Lisätietoa seurasta tästä.
JyPK-JJK Juniorit ryJulkaistu: 01.01.2024 07.05

JyPK-JJK JUNIORIT - junioriurheilun laatuseura! Lisätietoa seurasta tästä.

.11. 2023 alkaen kolme seuraa yhteistyössä.

Kolme seuraa tiiviissä yhteistyössä.

JJK Jyväskylä ry:n, JyPK ry:n ja JyPK-JJK Juniorit ry:n muodostama seurayhteisö on yhdessä Keski-Suomen suurin ja kokonaisuutena laadukkain jalkapallotoimija. Seurat toimivat yhteistyössä, mutta ovat hallinnollisesti ja ovat taloudellisesti itsenäisiä ja toisistaan riippumattomia yhdistyksiä. Yhteisömme koostuu JJK Jyväskylä ry:n operoimasta miesten edustusjoukkueesta, JyPK ry:n operoimasta naisten edustusjoukkueesta sekä JyPK-JJK Juniorit ry:n organisoimasta aktiivisesta junioritoiminnasta. Seuroissa pelaa reilusti yli tuhat pelaajaa. Junioriseuran alla toimii parikymmentä juniorijoukkuetta, erittäin suosittu Kortteliliiga sekä muuta monipuolista harrastetoimintaa.

Toimintaamme ohjaavat periaatteet ovat:
- Toiminnassamme keskiössä on pelaajien kokonaisvaltainen kehittäminen.
- Tarjoamme toimijoillemme sosiaalisesti ja taloudellisesti kestävää jalkapalloa, joka tukee lasten ja aikuisten terveyttä ja hyvinvointia.
- Toimintamme tukee keskisen Suomen ja erityisesti Jyväskylän seutukunnan yhteisöllisyyttä.
- Toimintamme on vastuullista ja tukee lasten ja nuorten yhdenvertaisuutta.

Miksi otsikoimme JyPK-JJK juniorit junioriurheilun laatuseuraksi?

Meidän näkemyksemme mukaan laatu on pitkäjänteistä ja tietoon perustuvaa suunnitelmallista toimintaa sekä seuran perustoimintojen että erityisesti valmennustoiminnan osalta. JyPK-JJK junioreissa toiminta perustuu seuran ja seuratoimijoiden toimintaa ohjaaviin yhteisin linjauksiin ja valmennustoiminnan taustalla on jatkuvasti kehittyvä valmennuslinja tukimateriaaleineen. Seuran resurssit ( kahdeksan kokopäiväistä ammattilaista ja iso joukko osaavia osa-aikaisia toimijoita) ovat riittävät myös varmistamaan sen että suunnitelmat toteutuvat myös käytännössä.
Junioriseuran toiminnan laatu on todettu myös ulkopuolisten asiantuntijoiden toimesta. Olemme mukana Suomen Palloliiton laatuseurajärjestelmässä joka tukee seuroja laadun kehittämisessä. Palloliiton laatujärjestelmä tukee seuran kehittämistä kolmella osa-alueella (urheilutoiminnassa, johtamisessa ja viestintä/markkinoinnissa) ja viidellä eri tasolla. Toimintamme on auditoitu tasolle neljä (tilanne: joulukuu 2023) . Laatujärjestelmässä on mukana 197 seuraa, joista tasoille 4 ja 5 on arvioitu 14 seuraa, joten voimme perustellusti kehua kuuluvamme suomalaisiin huippuseuroihin.

Seuran toiminnan tason mittaamisessa ensisijaisena tavoitteena ei tietenkään ole se, että voimme kertoa olevamme jollain numeerisella tasolla, vaan se että arviointiprosessin aikana joudumme läpikäymään toimintatapamme ja käytäntömme kaikilla osa-alueilla ja saamme palautetta siitä miten olemme onnistuneet sekä kehitysideoita siihen miten pystymme vielä parempaan. Jäävuoren huippu, joka näkyy jalkapalloa seuraaville on joukkueiden kilpailullinen menestys. Se on yksi tärkeä mittari onnistumisestamme, mutta laadukas pelaajakehitys ja valmennustoiminta on paljon muutakin kuin yksittäisen pelin tai sarjan lopputulos. Joukkueen menestys tukee yksilön kehittymistä, vain jos toiminta on muutenkin laadukkaasti järjestettyä. Laatua taas on mm. toiminnan suunnitelmallisuus ja pitkäjänteisyys, pelaajien yksilöllinen huomioiminen, riittävästi harjoituskertoja hyvissä harjoitteluolosuhteissa, koulutetut ja itsensä kehittämisestä kiinnostuneet valmentajat, joiden tukena ovat liikunnan ja lajin ammattilaiset jne. Näissä olemme jo nyt todistetusti valtakunnallisella tasolla, mutta haluamme ehdottomasti olla vielä parempia.